Kategoriler
Emlak Konut Haberleri

İstanbul’da en yüksek konut aidatını Sarıyer, Esenyurt ve Beykoz ödüyor

Gayrimenkul satın alırken yalnızca evi almak değil, evin getirdiği masrafların bilincinde olmak da gerekiyor. Özellikle sitede yaşayan vatandaşlar için bu daha fazla önem arz etmekte. Pandemi sürecinde site içerisindeki konut aidatları yüzde 10 oranında bir azalma gösterse de bazı bölgelerde değişmediği de oldu.

İstanbul ili içerisindeki en yüksek aidat ücretleri Kadıköy, Beykoz, Sarıyer, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerinde. En düşük aidatı ise İstanbul ili içerisindeki Fatih ilçesi ödüyor.

Koronavirüs salgını ile birlikte site içerisindeki spor salonu, sauna, oyun alanı gibi sosyal aktivite alanları kullanıma kapatıldı. Dolayısıyla kapanan kullanım alanları sonrasında ortak alan harcamaları da azaldı. Bu sebeple konut sahiplerine site içerisindeki konut aidatları için yüzde 10-15 oranında bir indirim sağlandı.

İstanbul’da markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 320 TL olarak belirlendi. 125 TL’den başlayan tutarlar 2 bin 200 TL’ye kadar çıkıyor. 100 metrekarelik daire başına ödenen ortalama aylık aidat tutarında en yüksek rakam 950 TL ile Şişli’de görülürken, onu 920 TL ile Beşiktaş, 525 TL ile Kağıthane takip ediyor. Söz konusu rakamın en düşük olduğu ilçeler ise 125 TL ile Silivri, 190 TL ile Beylikdüzü, 200 TL ile Büyükçekmece olarak sıralanıyor.