Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

İstanbul’da rezerv alanlara 350 bin konut yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 350.000 konut inşa edileceğini açıklamıştır. Özhaseki, rezerv alanlara yapılacak konutların 2 yıl içerisinde tamamlanacağını söylemiştir. Konu ile ilgili detaylara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

İstanbul’da 5,8 milyon bağımsız birim mevcut

Özhaseki, yaptığı açıklamada, İstanbul’un deprem riski altında olduğunu belirterek, “İstanbul’da 5,8 milyon bağımsız birim bulunmaktadır. Bunların 1,5 milyonu risk taşımaktadır. İstanbul’u depreme hazırlamazsanız gerçekten büyük vebal altında kalırsınız. 11 ili etkileyen deprem bile İstanbul depreminin yanında mevzi kalır” dedi.

Özhaseki, İstanbul için yol haritası hazırlandığını hatırlatarak, “İstanbul’daki rezerv alanlara bir an önce sağlam konutlar yapacağız. Riskli yapıları oraya taşıyacağız. 350 bin konut ediyor. Devlet gücüyle 2 yıl içerisinde bunları yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, İstanbul’da kentsel dönüşümün önemine de dikkat çekerek, “İstanbul’un kentsel dönüşümü için 1 milyon 207 bin müracaat yapıldı. Bunun da 200 bin binaya tekabül ediyor. İstanbul’u depreme hazırlamak için elbirliğiyle çalışmamız gerekiyor” dedi.

Konutlar 9 şiddetinde depreme dayanabilecek

Özhaseki, İstanbul’da rezerv alanlara yapılacak konutların depreme dayanıklı olacağını belirterek, “Yaptığımız bu konutlar çok güvenli olacak, 9 şiddetinde depreme dayanabilecek şekilde yapıyoruz. Bizim yaptığımız TOKİ konutları en sağlam olarak artık tarihe geçti. Hiçbir TOKİ’de yıkım yoktur. Bizde yerinde dönüşümlerde TOKİ güvencesiyle, denetimiyle yapıyoruz. Ruhsatta meskene kadar her bir aşamasını biz kontrol edeceğiz. Bu bizim dönüşüm ofislerimizde hem ruhsat verilecek, hem de aynı zamanda hak ediliş karşılığı para verileceği için inşaat denetlenecek. Sonuna kadar inşaatı birebir denetleyeceğiz ve parasını vereceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Özhaseki, İstanbul’un kentsel dönüşümünde belediye başkanlarının da önemli rol oynayacağını belirterek, “Belediye başkanları, İstanbul’da bir an önce bu işe etap etap başlamaları gerektiği uyarısında bulunan Özhaseki, “Hangi partili olurlarsa olsunlar vatandaşı ikna etsinler, dönüşüme ikna etsinler, bize gelsinler sınırsız destek var. Elimizdeki imkanlar neyse, kira, nakdi yardım dahil. Yeter ki vatandaşla konuşup bir yere kadar getirsinler. Özellikle ilçe belediye başkanlarımız hiç uyumadan bu işleri yapmaları lazım” dedi.

Özhaseki, İstanbul’da kentsel dönüşümün İstanbul’un geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, “İstanbul’u depreme hazırlamak için elbirliğiyle çalışmamız gerekiyor. İstanbul’un kentsel dönüşümü ile İstanbul’u daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz” dedi.

İstanbul’da Kentsel Dönüşüm İçin 350.000 Konut Yapılacak

İstanbul’un deprem riski altında olması nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’da 350.000 konut inşa edileceği bildirilmiştir.

Açıklamada, söz konusu konutların rezerv alanlara inşa edileceği ve 2 yıl içerisinde tamamlanacağı belirtildi. Konutların depreme dayanıklı olacak şekilde inşa edileceği de bildirildi. Kentsel dönüşüm ile İstanbul’un daha yaşanabilir bir şehir haline geleceği bildirildi.