Kategoriler
Toki Haberleri

İzmir Kınık Toki kura sonuçları isim listesi 2023

İzmir Kınık TOKİ kura sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam etmektedir. Toplu konut projesi, İlk Evim İlk İşyerim kampanyası kapsamında hayata geçirilmektedir ve TOKİ tarafından Türkiye genelinde 81 ilde meskenler inşa edilmektedir. Proje kapsamında 250 bin sosyal konut yapılacak ve hak sahipleri belirlemek için çekilişler yapılmaktadır.

Başvuruların yoğunluğu, ilk etapta 8 milyon başvurunun alınmasına sebep oldu ve bunlardan 5 milyon 135 bin 324 tanesi geçerli sayıldı. Başvuruların sona ermesiyle birlikte kura çekilişleri 7 Kasım 2022 tarihinde başladı ve etaplar halinde devam etmektedir.

Ancak, Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketi nedeniyle İzmir Kınık TOKİ kura çekilişi 06 Şubat 2023 tarihinde iptal edildi. Neyse ki, çekilişler 08 Mart 2023 tarihi itibarıyla yeniden başlatıldı ve 13 Mart 2023 tarihinde İzmir Kınık TOKİ Konutları projesindeki kura çekilişi gerçekleştirilecektir.

Kura sonuçlarıyla birlikte, İzmir Kınık TOKİ Konutları projesindeki hak sahipleri belirlenecek ve bu projeyle birlikte Türkiye genelinde birçok aile ev sahibi olma fırsatı yakalayacak. Heyecanlı bekleyiş sürüyor ve hak sahipleri isim listesi en kısa sürede açıklanacak

Söz konusu proje Toplu Konut İdaresi Başkanlığı öncülüğünde 250 bin sosyal toplu konut projesi kapsamında hayata geçirilmektedir. İnşaat süreci bir taraftan devam ederken diğer taraftan ise kura çekilişleri yapılarak hak sahipleri belli olmaktadır. Bununla birlikte söz konusu toplu konut projesinde hak sahipliği kura çekilişi yapılacaktır. Kura çekilişi sonrasında ise projenin ihalesi yapılacak ve inşaat süreci devam edecektir. Peki İzmir Kınık Toki Konutları hak sahipliği kura çekilişi ne zaman yapılacaktır? Bu proje için başvuruda bulunan vatandaşlar ise kuraların ne zaman çekileceğini merak etmektedir. Tüm detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

İzmir Kınık kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Asgari ücretli vatandaşlar için hazırlanan İzmir Kınık Toki Konutları projesinde toplam 100 adet daire yer almaktadır. Hak sahipliği belirlemek için yapılacak olan kura çekilişi ise 14 Mart 2023 Salı günü gerçekleştirilecektir. Kura çekilişinin başlama saati ise 10:00 olarak belirlenmiştir.

Konut projesinde yer alan dairelerin hak sahipliği kura çekilişi, Sabancı Kültür Merkezi Büyük Salon’da (Hasan Tahsin) yapılacaktır. Kura çekilişi canlı olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacaktır. Ayrıca noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura çekilişi, evlerin hak sahiplerini belirleyecektir.

Proje için hazırlanan ödeme planı ise asgari ücretlilerin bütçelerine uygun olarak tasarlanmıştır. Dairelerin aylık taksitleri, asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda belirlenmiştir. Ayrıca ödeme planı, toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmaması şeklinde planlanmıştır. Ödeme vadesi ise 240 ay kadar uzatılmıştır.

İzmir Kınık Toki Konutları projesindeki kura çekilişinin ardından, diğer ilçelerde yer alan Toki meskenleri için de kura çekilişleri yapılacaktır.

İlk etabı hayata geçirilecek olan 250 bin konutun 2 yılda tamamlanarak teslim edilmesi planlanmaktadır. Toplu konut projelerindeki daire fiyatları olarak bakıldığında ise;

2+1 tip meskenlerin fiyatları 608 bin TL’den başlamaktadır. Ayrıca aylık taksitler ise 2 bin 280 TL’den başlamaktadır. 240 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olmak mümkündür.

3+1 tip meskenlerin fiyatları ise 850 bin TL’den başlamaktadır. Ayrıca aylık taksitler de 3 bin 187 TL’den başlamaktadır. 240 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olmak mümkündür.

İzmir Kınık Toki kura sonuçları isim listesi 2023

İzmir Kınık TOKİ Konutları projesinde yer alan bin adet konut için hak sahipliği kuraları, 14 Mart 2023 tarihinde yapılacaktır. İlgili konut projesinde bulunan 2+1 ve 3+1 tipindeki daireler için yapılacak kura çekilişi, YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır. Böylece başvuru yapan vatandaşlar, kura sonuçlarını canlı yayın aracılığıyla öğrenebileceklerdir.

Toplu konut projesinde bulunan bin adet konutun hak sahipliği, kura çekilişi sonucu belirlenecektir. Bu sayede İzmir Kınık ve diğer ilçelerde bulunan toplu konut projelerindeki hak sahipleri de belirlenmiş olacaktır.

Konut projesinde, 2+1 ve 3+1 tipinde iki farklı daire seçeneği bulunmaktadır. Konutların alanları ve fiyatları, projenin ihalesi tamamlandıktan sonra açıklanacaktır. Kura çekilişi sonucu hak sahibi olan vatandaşlar, sözleşme imzalayarak daire sahibi olacaklardır. Ancak, hak sahipleri dairelerin borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Toplu konut projesi hak sahipliği belirleme kuraları ile ilgili detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Toki kura sonucu sorgulama sayfası için tıklayınız…

İzmir Kınık Toki kura çekilişi canlı izle

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…