Kategoriler
Toki Haberleri

Kahramanmaraş’a 180 dairelik Toplu Konut Projesi geliyor

Kahramanmaraş’a 180 dairelik yeni bir Toplu Konut Projesi geliyor. Onikişubat Belediyesi tarafından vatandaşların ev taleplerine yanıt verildiği süreçte, belirtilen koşulları karşılayanlar rahatlıkla ev sahibi olacak.

Kahramanmaraş’a 180 yeni daire

Geçtiğimiz yıllarda Kahramanmaraş’ın 7 ayrı bölgesinde 854 aileyi yeni evlerine kavuşturan Onikişubat Belediyesi, şimdilerde ilin tam üç ayrı bölgesinde toplu konut inşaatına başlayacakları bilgisini kamuoyuyla paylaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mahçiçek:

“Vatandaşlarımızı kira derdinden kurtarmak için ev sahibi yapmak istiyoruz. Daha önceki yıllarda yapılan konutların birçok ailenin yaşam alanına dönüştürüldüğü süreç itibariyle, bu vatandaşların sırtlarına binen kira dertleri tamamen yok oldu. Başlatılması beklenen yeni konut projesinde ise, 144 ila 180 daireyi hedef haline dönüştürdük. Onikişubat Belediyesi’nin yeni planları arasında vatandaşları güldürmek var” dedi.

Uygun koşulları karşılayan ev sahibi olabilecek

Belirtilen koşullarda daha önce bir ev sahibi olmamak ve dar gelirli kesimden sayılmak öne çıkıyor. Müracaatların şahsi olarak Yeni Hizmet Binasında yapılacağını söyleyen Başkan, başvuru için gereken şartların resmi web adresi üzerinden kolayca öğrenilebileceğini bildirdi. Vatandaşların yanında olmak, onların menfaatlerini göz etmek için gece gündüz demeden çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Mahçiçek, yeni Toplu Konut Projesi’nin ilçeye ve halka hayırlı olmasını dilediği görüldü.

Proje kapsamındaki yeni yapıların 8 kattan oluşması ve bloklar halinde ilgili bölgede yükselmesine karar verildi. Her katta 4 daire olacak şekilde planlama yapan belediye, anlaşmalı devlet bankalarından kredi çekerek gerekli çalışmaları önümüzdeki günlerde başlatacak.

TOKİ haberlerine göz atmak için tıklayınız.