Kategoriler
Emlak Haberleri

Kamu kurumlarına inşaat düzenlemesi geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu kurum ve kuruluşlarına harcamalarında tasarrufa gidilmesi ile ilgili genelge yayınlanmıştır. Aynı zamanda bürokratik işlemlerin düşürülmesi ve kamu kaynaklarının etkili ekonomik ve verimli kullanılması ile ilgili ‘tasarruf tedbirleri’ genelgesi mi yayınlanmış bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu kurum ve kuruluşlarında bazı açıklamalarda bulunmuştur. Harcamalarındaki tasarrufa dikkat edilmesi adına ‘tasarruf tedbirleri’ adı altında genelgesi yayınladığı açıklanmıştır. Bu şekilde kamu kurumlarına inşaat düzenlemesi geldiği söylenebilmektedir.

İnşaat Alanında Tasarrufa Gidiliyor

Anadolu ajansında yer alan bu habere göre resmî gazetelerde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında kararlar alınmıştır. Yurt içinde ve yurt dışında hiçbir şekilde hizmet binası yapılmaması da bu kararın içerisindedir. Aynı zamanda lojman gibi yerlerin yapılmasına izin verilemeyeceği açıklanmıştır. Aynı zamanda memur evi kampı, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri sosyal sesisi alanlarının yapılması yasaklanmıştır. Ayrıca bunlara ilişkili arsa ve arazi satın alımı yapılmayacağı da belirtilmiştir. Kamulaştırılmayan alım satım işlemi ve yeni kiralama yapılmayacağı da bildirilmiştir. Aynı zamanda yeni iş ya da baştan mevcudu belirtilmiştir.

Kamu kurumlarına inşaat düzenlemesi adı altında yeni bir genelge yayınlandı

Deprem riski sebebiyle yıkım kararı alınmasında hizmet için tahsis edilebilecek hazineye ait taşınmazın olmadığı belirlenmiştir. Bunun ardından kamu kurum ve kuruluşları mülkiyete yer alan ve tahsis edilmiş olan yerlerde yeni inşaatlar hayata geçirecektir. Ayrıca bunun haricinde herhangi bir şekilde inşa durumu alım satım işlemi kira durumu söz konusu olmamaktadır. Bu şekilde genel yayınlanmıştır.

Sizlerle bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olarak güncel biçimde takip edebilirsiniz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı bu genelge dikkatli bir şekilde okuyarak da inşaat durumları hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…