Kategoriler
Toki Haberleri

Karabük Merkez ilçesindeki konutlarda banka kredisi kullanılmayacak

Karabük Merkez Belen Mahallesi konumlu Toplu Konutlar dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya hazır. AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, projeden hak sahibi olanların banka kredisi alma zorunluluğu bulunmadığını duyurdu.

Karabük Merkez ilçesindeki konutlar için müjdeli haber

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bünyesinde Karabük Merkez Belen Mahallesi’nde gerçekleştirilen konutlar hakkında yeni kararı açıkladı. Açıklamaya göre, dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapma projelerinden birisi olan konutlarda banka kredisi alma şartı ortadan kalkıyor.

Bu yılın ağustos ayında Ankara’da düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında katılımcı olarak yerini alan AK Parti Karabük İl Başkanı Av. Altınöz, dar gelirli vatandaşların sıkıntılarını dile getirmişti. Toplantıda Belen Mahallesi’nin öne çıkarıldığı bilgisi verilirken, dar gelirli vatandaşlar için sorulan sorulara Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank cevap verdi.

Projenin yakından takipçisi olacağını bildiren Varank, Ak Parti Karabük İl Başkanı ile yapmış olduğu görüşmeler doğrultusunda, dar gelirli vatandaşlar için yeni karara imza atıldı. Banka kredisi alma şartının ortadan kalktığı bilgisinin ardından duyuruda bulunan Altınöz, bin 144 konuttan hak sahibi olan dar gelirli vatandaşların zorlu günlerden geçtiğini söyledi.

Kredi kalktı, vatandaşa ev sahibi olma yolu gözüktü

Karabük Merkez Belen Mahallesi’nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın üstlenmiş olduğu bin 144 adetlik konut projesinde hak sahipleri belirlendi. Çekilen kurada bir kısım evlerin emeklilere gittiği ilan edilirken, kalan diğer kısım için dar aileler hak sahibi oldu. Ancak kişilerin ev sahibi olabilmeleri adına bankaya yönlendirildiği süreçte kredi çekme zorunluluğunun getirilmesi hak sahipliğinin kaybedilmesini sağladı.

Altınöz’ün aktardığı bilgilere baktığımızda yaşı 70’in üzerinde olan vatandaşların bankalardan kredi çekemediği biliniyor. Bu durumun mağduriyet ortamı yaratmasının ardından konu yeniden Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında ele alındı. Gündeme gelen dar gelirli vatandaşlar milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş’in uğraşlarının sonucunda karşılık buldu.

Sözleşme tarihleri yenilendi

Altınöz, hak sahiplerinin evlerine kavuşması için yakın zamanda gerekli çalışmaların tamamlandığını aktardı. Amaçlarının hizmete olduğunu söyleyen Altınöz, Ak Parti Teşkilatları olarak vatandaşların her zaman yanlarında olacaklarının altını çiziyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan başladığı teşekkür konuşmasında, Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, TÜED Karabük Şubesi Başkanı Celal Bulut ve emek veren herkesin adı geçirildi.

Sözleşmelerini yapamayan hak sahiplerinin yeniden 1 Ekim-23 Ekim 2020 tarihlerinde Halk Bankasına müracaat etmesi gerekiyor. Kredi şartı aranmaksızın yapılacak sözleşmenin doğrultusunda ismi çıkan kişilerin ev sahibi olmasının yolu açıklanacak.