Kategoriler
Dekorasyon

Kendinize home office yaratmaya hazır olun

Home office ile kendi ofisinizi ev ortamına taşımaya hazır mısınız? Bizler, sizler için önemli dekorasyon tavsiyeleri vermeye hazırız. Geçtiğimiz son bir ay içerisinde değişen yaşam koşullarımıza adapte olmak hiç de kolay olmuyor. Özellikle yoğun iş hayatını eve aktarmak zorunda kalan bireyler için… Öyleyse güzel haber, çünkü evinizde yapabileceğiniz bazı küçük ayrıntılar sayesinde büyük işler başarabilirsiniz.

Yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı tüm dünyayı ekonomik anlamda sıkıntıya soktu. Dar bir boğazın eşiğinde olan ülkeler, istihdamın sağlanması adına home-office taktiğini benimsedi. Ülkemiz genelinde de yavaşça yüzünü döndüğümüz dijital ortamda, gayrimenkul ve emlak sektörü ısınma turlarını yapıyor. Bu sırada evden çalışma hayatını devam ettiren kişilere, emlak sektörü çalışanları da eşlik etmektedir.

Birdenbire aktif yaşamdan, pasif yaşama geçmek zorunda kalan bireyler için yaşanan durum iç açıcı değil. Ancak ev ortamını reddetmek yerine bunu yeni dekorasyon fikirleriyle benimsemek daha kolay. Hayati risklerin önümüze serildiği günlerde, küçük dokunuşlar ile yaşamınızdaki sıkıcı ortamı renklendirebileceksiniz.

Home office için size ait bir manzara

Evet, bir ağaç bile olsa pencereden dışarı görmek gerekiyor. Güneşi tüm vücudunuzda hissetmek, özellikle sabahları enerji dolu bir gün için oldukça önemli. Dışarıdan gelen kuş cıvıltılarına kulak kabartmak, belki akıştaki doğal yaşamı dinlemek odak noktanızı arttıracaktır. Yaratıcı bir iş hayatı için gerekli olan tek şey ormana gitmek değil, ormanı zihin aracılığıyla yaşatmaktır.

Kendi ofisinize ait bir oda

Tıpkı iş yerinizdeki gibi detaylara önem vermelisiniz. Bir çamaşır odasından farksız, karanlık ve oldukça kasvetli oda sizleri de bulunduğunuz ortamdan karanlığa sürükler. Ortamın dağınık olmaması, aksine az eşyalar ve kolayca nefes alabilen odanız olması gerekmektedir. Ayrıca sürekli kulaklarınızı dolduran gürültücü komşunuzdan, ailenizden uzak bir oda tercih etmelisiniz. Unutmayın evdeki tüm hengâme, sürekli girip-çıkılan bir oda sizleri fazlasıyla ayakaltında hissettirecek.

Açık renkte mobilyalar

Şimdilerde yeni dekorasyon trendleri arasına giren, küçük ama zevkli çalışma odalarını hepiniz görmüşsünüzdür. Üstelik manzarası bir pencere olmayan bu minimal odalar, duvara karşı konumlanan masalarla dikkat çekiyor. Ancak ufak süslemeler aracılığıyla hayat verilmiş bir ofis ortamı yaratılmıştır. Açık renklerin konuştuğu alanlarda, özellikle beyaz gün ışığını sizlere yansıtmak için birebir. Duvara asılacak birkaç pano, karışık görüntüden arındırılmış tablolar ve yeşil ev bitkileriniz ile yaşamı odanızda canlandırabilirsiniz.

Tüm bunlara istinaden zıt renklerden faydalanmak da oldukça mümkün. Duvarınızın sadece bir kısmını lacivert gibi koyu renklere boyamak, ağaç görüntülü sıcak renkteki bir masa ile destek sağlamak, sizlere sıcak bir ortam yaratabilir. Özellikle soğuk görüntüden hoşlanmayan bünyelerin hemen kabulleneceği bir ofis ortamı olacağından hiç kuşkumuz yok.

Işık en büyük sorun haline gelebilir

Sıcak altın ışığın faydası doğal güneş ışığını sizlere yansıtmaktır. Çoğunlukla düşüncede, gündüz ortamındaki enerjinize tekrar kavuşmak için mutlaka sıcak ışık tercih edilmeli algısı bulunur; fakat enerjinizi ayakta tutmak için mavi ışığın önemi büyüktür. Enerjinizi dinç tuttuğu gibi okumakta olduğunuz kitabın önünde uyumanızı engeller.

Karmaşa yaratmayın

Home office yaratmanın başlıca kuralından biri karmaşadan uzak durmak. Eşyalarınızı odanızın dört bir yanına dağıtmayın, kanepeli ortamdan kaçının ve battaniyenizi taşımayın. Ayrıca renk kazandırmak maksadı ile yapılan her türlü dekorasyon fazlalığı gözlerinizi yoracak, zihninizde yorgunluğa neden olacaktır.