Kategoriler
Emlak Haberleri Kentsel Dönüşüm

Kentsel dönüşüm destek paketi kredi limiti artırıldı

Kentsel dönüşüm destek paketi ile ilgili yeni çalışmalar yapılmıştır. Yeni bir destek paketi ile birlikte kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hızlanacağı açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte maliklere yönelik finansman paketlerini artırdı. Kentsel dönüşüm kredisi limiti 600 binden 1 milyon 250 bin TL’ye yükseldi ve özel bankalarla da görüşmeler yapıldı. Bu yeni destek paketi, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak ve güvenli yapıların inşasına yönelik bir programın parçası olarak sunuldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşümün hızlandırılması için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Kentsel dönüşüm destek paketi kredi limiti artırıldı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın çalışması sonucunda yeni bir kentsel dönüşüm kredi paketi açıklandı. Yapılan açıklamada, maliklere yönelik kredi limitinin 600 bin TL’den 1 milyon 250 bin TL’ye çıkarıldığı, 0,79 faiz oranı ve 10 yıl vade sunulduğu belirtilmiştir. Ayrıca, müteahhitlere de ilk kez teşvik verilerektir. Ve 12 ay ödemesiz ve 48 ay vadeyle 250 milyon TL’ye kadar kredi imkanı sağlanacaktır.

Kentsel dönüşümde yeni bir dönem başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir adım atıldığını ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte limiti 600 binden 1 milyon 250 bine çıkardıklarını söyledi. Bakan Kurum, 0.79 faiz oranı ve 10 yıl vadeyle, 1 milyon 250 bin lira kredi imkanı sunulacağını da açıkladı. Ayrıca, Hazine destekli kefalet sistemini de kapsayan desteğin yüklenici ve konut üreticisi firmaların uygun koşullarda finansmana erişimlerini sağlayacağını belirtti. Bu yeni kentsel dönüşüm kredi paketi, sektördeki faaliyetleri hızlandırmayı hedefliyor. Bakan Kurum bu mesajında da “Kentsel dönüşüm yapacak müteahhitlere de ilk kez teşvik veriyoruz. 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeyle, 250 milyona kadar kredi imkânı getiriyoruz.” dedi.

Bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı özel bankalarla kentsel dönüşüm kredi paketi için görüşmeler yapacak. Bu adım, kentsel dönüşümü hızlandırmak ve doğal afetlere karşı daha hazırlıklı olmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile koordineli olarak alındı. Bu yeni finansman paketi kapsamında kişi başına 1.250.000 TL’ye kadar finansman imkanı sunulacaktır. Ayrıca finansman maliyetinin 840 baz puana kadarlık kısmı karşılanacaktır. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konu ile ilgili “Hayırlı olsun.” dedi.

Diğer Kentsel Dönüşüm haberleri için tıklayınız…