Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Kiler GYO’nun hedefi 400 milyon liralık satış

Kiler GYO, yıl sonuna kadar 400 milyon liralık satış yapmayı hedefliyor. Markalı konut projeleri bulunan şirket, hükûmet tarafından başlatılan tarihi kampanyaya dâhil oldu.

Projelerindeki konutlarında yüzde 0,64 faiz oranı, yüzde 0,10 peşinatın yanı sıra bir yıl ödemesiz seçeneği sunan GYO, bu döneme kadar 110 milyon liralık satış yaptığını açıkladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, hükûmetin açıkladığı kredi paketinin konut sektörünü ciddi anlamda hareketlendirdiğini dile getirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Kiler, kampanya süresince 15 bin 450 kişiyle iletişim kurduklarını ve satış ofislerine bin 420 ziyaretçi aldıklarını kaydetti.

Yönetim Kurulu Başkanı, bu süreçte 37,1 milyon lira değerinde satış ve hasılat paylaşımı sözleşmesini tamamladıklarını belirterek “Toplam 110 milyon TL’ye ulaşan satışlar sonrası, kampanya devamında yıl sonuna kadar toplam 400 milyon TL’lik satış hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz.” dedi.

“Salgının en iyi yönetildiği ülke”

Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Kiler, “Hükûmetimizin ve sağlık bakanlığının sergilediği özverili, üstün çalışma gayreti ve erken alınan tedbirler neticesinde sağlanan başarı ile Türkiye, dünya çapında “salgın sürecinin en iyi yönetildiği ülke” konumuna ulaştı. Aynı şekilde ekonomi yönetimimiz de gerek salgın döneminde ekonominin tamamen durmasını engellemek ve gerekse salgın sonrası ekonominin çarklarının hızla dönmesini sağlayacak bir dizi kararı aralıksız biçimde devreye aldı. Yürütülen bu denli başarılı çalışmalar için başta Cumhurbaşkanımıza olmak üzere, Sağlık Bakanımıza ve tüm sağlık çalışanlarına, Hazine ve Maliye Bakanımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Sektör “ciddi anlamda” hareketlendi

Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı, sektörde ciddi bir hareketlenme olduğunu belirtti. Nahit Kiler, “Hükûmetimizin açıkladığı kredi destek paketi konut sektörünü ciddi anlamda hareketlendirdi. Paket ile açıklanan aylık 0,64 vade farkı, 12 ay ödemesiz dönem ve %10 peşinat avantajı ile, bu zamana kadar konut alma fırsatını elde edememiş hatta hayal bile edememiş birçok vatandaşımız ev sahibi oldu. Yıl sonuna kadar, birikmiş olan bu talebin fırsat kredi paketi ile karşılanması, sektörün geliştirici tarafında da gelecek döneme ait yatırımlara güven ve hız kazandıracaktır.” ifadelerini kullandı.

Kampanyaya dâhil olan projeler

KOVİD-19 salgını nedeniyle çoğu sektör, durma noktasına geldi. Yavaşlayan ekonomiyi yeniden hareketlendirmek için kamu bankaları, kredi faizlerinde indirime gitti. Emlak Konut tarafından başlatılan “Hayallerini Erteleme Türkiye”  kampanyasına, diğer inşaat firmaları da dâhil oldu.

Kiler GYO; Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu, Referans Bahçeşehir ve Referans Başakşehir Vadi projelerinde aynı ödeme planını uygulamaya koydu. Referans Kartal Towers projesinin teslimi geçtiğimiz nisan ayında başlatılırken projedeki dairelerin tapuları, hemen teslim ediliyor. Kordonboyu projesinin teslimi, önümüzdeki ay yapılacakken Referans Bahçeşehir projesi, önümüzdeki yıl içerisinde teslim edilecek.

Başakşehir Vadi projesinin tesliminin ise bu yılın sonuna kadar başlatılması hedefleniyor.