Kategoriler
Proje Haberleri

Kiptaş Güngören Doğakent Evleri temeli atıldı

Toplu konut projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kiptaş tarafından hayata geçirilmektedir. Konut projesi İstanbul, Güngören, Gençosman Mahallesi’nde yer almaktadır. Kiptaş Güngören Doğakent Evleri projesinde temeller 22 Aralık 2021 tarihinde yapılan törenle atıldı.  Tören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Projede toplam 150 adet konut yer alıyor

konut Konut projesi Güngören, Gençosman Mahallesi’nde yer alan arsa alanı üzerinde inşa edilecektir. Söz konusu toplu konut projesi dört adet konut bloğundan meydana gelmektedir. Dört adet konut bloğunda ise toplam 150 adet konut yer almaktadır. Ayrıca konut projesinde dairelerin dışında 14 ticari üniteye de yer verilmektedir.

Güngören’de yer alan konut projesi 2017 yılında riskli yapı ilan edilen Doğakent Sitesi projesinin yerine yapılmaktadır. Doğakent Sitesinde yer alan binalar yıkılarak yeni konut projesi hayata geçirilmektedir. Doğakent Sitesi projesi 2020 yılı Haziran ayında yıkılmıştır. Eksi konut projesinin yıkılması ile birlikte konutları yıkılan ev sahiplerinin çözüm arayış süreci başladı.

17 Mart 2021 tarihinde konut sahipleri 3’te 2 oranındaki çoğunluğu sağlamayı başarmışlar. Böylece yıkılan konutların yerine yeniden yenisinin yapılması için Kiptaş’a müracaat etmiştir. Daha sonra 22 Kasım 2021 tarihinde ise konut sahiplerinin tamamı ile anlaşma sağlanmıştır. Kiptaş Güngören Doğakent Evleri projesi 150 adet  daireden oluşmaktadır. Ayrıca 14 adet ticari ünitede yer almaktadır. Konut projesinde böylece toplam 164 adet bağımsız bölüm yer almaktadır.

Kiptaş Güngören Doğakent Evleri nerede yer alıyor?

Konut projesinin temeli 2021 yılı Aralık ayında 22 Aralık günü temeli atılarak projeye başlanmıştır. Projede konutların ve ticari ünitelerin dışında ayrıca sosyal alanlar da yer almaktadır. Çocuk oyun alanları, spor alanları, sosyal tesis, kapalı otopark gibi bir çok alan proje içerisinde yer almaktadır. Adres olarak ise proje Gençosman Mahallesi, Çinçindere Caddesi,  Güngören / İstanbul adresinde yer almaktadır.

Konut projesi hakkında detaylı bilgi için 0212 414 98 98 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…