Kategoriler
Toki Haberleri

Kırıkkale Yuva Toki kura sonuçları 2023

Kırıkkale Yuva Toki kura sonuçları 2023 yapılacak kura çekilişi sonucu belli olacaktır. 250 bin sosyal konut projesi kampanyası ile ilgili satışa sunulan konutlarda başvuru süresi sona ermiştir. Şimdi sıra başvurunlar için hak sahipliği kura çekilişine gelmiştir. Toplu konut projelerinde kura çekilişleri 07 Kasım 2022 tarihi itibarı ile başlamıştır.  1.5 ay gibi kısa bir sürede 8 milyon civarında projedeki konutlara başvurular yapılmıştır. Yapılan başvuruların toplam 5 milyon 135 bin 324 tanesi ise geçerli olmuştur. Başvurular ise 31 Ekim 2022 tarihinde sona ermiştir. Bu kapsamda Kırıkkale, Merkez İlçesi’nde kura çekilişi yapılacaktır. Toplu konut projesi Kırıkkale İli, Merkez İlçesi, Yuva Mahallesi’nde yer almaktadır. Kırıkkale Merkez Toki kura sonuçları canlı yayın ile yapılan çekilişle belli olacaktır.

Kuralar ne zaman çekilecek?

Kırıkkale Merkez Yuva Toki Evleri projesi toplam 927 adet konuttan meydana gelmektedir. Toplam 221 adet konutun kura çekilişi ise 01 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir. Bu Kırıkkale Yuva Toki kura sonuçları çekilişi hak sahipliği belirleme kurasıdır. Kura çekilişi saat olarak ise 01 Ağustos 2023 tarihinde Salı günü sabah saat 11:00’de başlayacaktır.

Kura çekilişi nerede yapılacak?

81 ilde toplam 250 bin sosyal konut projesi kapsamında kuralar çekilmeye başlamıştır. Bu kapsamda Kırıkkale İli, Merkez İlçesi, Yuva Mahallesi’nde yer alan toplu konut projesinde kuralar çekilmektedir. Ayrıca kura çekilişi ise TOKİ’nin sosyal medya (FaceBook, Twitter, YouTube ve Instagram) hesaplarından canlı yayın ile yapılacaktır. Hak sahipliği kura çekilişi ise noter huzurunda canlı olarak gerçekleştirilecektir. Hak Sahibi Belirleme Kurası noter huzurunda ve idare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

Kırıkkale Merkez Toplu konut projesinde 2+1 ve 3+1 tip daireler yer almaktadır. Bu dairelerin 216 tanesi  2+1 tip dairelerden meydana gelmektedir. Ayrıca konutların 5 tanesi ise 3+1 tip dairelerden meydana gelmektedir. Ayrıca yapılan kura çekilişi ile vatandaşlar bir daire sahibi olacaklardır. Hak sahibi olup sözleşme imzalayan vatandaşlar evlerini borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Konut Belirleme Kurası çekilişi TOKİ’nin sosyal medya (FaceBook, Twitter, YouTube ve Instagram) hesaplarından canlı yayınlanacaktır. Projedeki 401 adet konut için toplam 395 kişi başvuru yapılmıştır.

Bu toplu konut projesindeki 2+1 tip daireler brüt 75.45 metrekare büyüklüğe sahiptir. Ayrıca 3+1 tip daireler ise brüt 109.64 metrekare büyüklüğe sahiptir. Fiyatlara bakıldığında ise 2+1 tip dairelerin fiyatları 613.025 TL’den başlamaktadır. 3+1 tip dairelerin fiyatları ise 954.045 TL’den başlamaktadır.

Hak sahiplerine konutlar, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar üzerinden ilk etapta yüzde 10 peşinat ödenmektedir. Kalan tutar ise 240 ay vade ile ödenebilmektedir. Peşinat, sözleşme imzalama aşamasında ödenecektir.

Kırıkkale Yuva Toki kura sonuçları 2023

221 adet konutun kura çekilişi 01 Ağustos 2023 tarihinde Salı günü yapılacaktır. Ayrıca kura çekilişi saat 11:00’de canlı olarak TOKİ’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanacaktır. Kırıkkale Merkez Yuva kuraları çekildikten sonra ise hak sahipleri belli olacaktır. Toplu konut projesi hak sahipliği belirleme kuraları ile ilgili detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Toki Kırıkkale Merkez kura çekilişi canlı izle

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…