Kategoriler
Toki Haberleri

Kocaeli’ne 5200 yeni konut yapılacak

Kocaeli, hızla gelişen bir şehir. Bu nedenle, yeterli sayıda konutun olmaması büyük bir sorun haline geldi. Bu sorunu çözmek için, “İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Arsam” projesi kapsamında 5200 yeni konut inşa edilmektedir. Ayrıca, 450 sanayi dükkanı ve 1500 konutluk arsa da bu projede yer almaktadır. Bu projenin amacı, vatandaşların kendi evlerini yapabilmelerine yardımcı olmaktır.

İnşa Çalışmaları Devam Ediyor

Bakan Kurum bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Şu anda halihazırda 2275 konutun inşası devam etmektedir. Ancak, Kocaeli’ne yapılan yatırımlar hiçbir zaman yeterli görülmedi. Bu nedenle, İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Arsam projesi kapsamında yeni konutlar inşa etmeye devam ediyoruz. Projemiz kapsamında, kura çekimleri yapıldı ve hak sahipleri belirlendi. Süreçlerimiz hızla ilerliyor ve inşa çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Bakan Kurum; “İzmit’te Cedit, Çayırköy, Körfez’de Dilovası, Tavşancıl, Çavırovası gibi bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gölcük’te Denizevler Mahallesi’nde 200 bin metrekare alan bulunuyor ve burada da hak sahiplerine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Benzer bir süreç Körfez Kabakoz’da da devam etmektedir. Ayrıca, Gölcük Merkez, Çayırova ve Şeker Mahallesi’nde küçük sanayilerin taşınmasında da büyükşehir belediyelerimizle birlikte çalışmalar yapıyoruz.

Bugün verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dilovası OSB’yi kapattık ve Dilovası daha temiz bir hale geldi. Makine üretiminin yapıldığı temiz bir sanayi bölgesinin kurulması için çalışmalarımız başlatıldı. Vatandaşları taşıyacağımız konutların inşa süreci ve arsa planlama süreci devam ediyor. Dilovası’ndaki kardeşlerimiz daha huzurlu bir şekilde yaşayacaklar.” dedi.

Yeşil Alanlar

Ayrıca Kurum; “Kocaeli’miz, yeşilin ve mavinin şehri olarak bilinir. Bu nedenle, çocuklarımız ve geleceğimiz için yeni yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyoruz. Yeşil alan miktarını artırarak, 3.8 milyon metrekare büyüklüğünde 14 millet bahçesi inşa ediyoruz. Bu sayede her bir Kocaelili kardeşimiz için 1,5-2 metrekare ilave yeşil alan sağlamış olacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışarak, yeşil alanların artırılması konusunda büyük çaba gösteriyoruz.

Biz AK Parti’yiz ve milletimize sevdalısı olduğumuz için var gücümüzle çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir açılıştan bir açılışa koşuyoruz. Deprem, sel gibi afetlerde de vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Deprem sonrasında hızla çalışmalarımızı başlatarak, 127 bin konut rakamına ulaşan Cumhur İttifakı’mızla birlikte büyük hizmetler gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Sonuç olarak İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Arsam projesi kapsamında 5200 konut inşa edilecektir.  Bu Kocaeli halkının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir hizmettir. Bunun yanı sıra, kentsel dönüşüm çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca yeşil alanların artırılması ve afetlerde hızla harekete geçerek vatandaşlarımızın yanında olma konularında da büyük çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…