Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut dolandırıcıları Esenyurt’u esir aldı

Konut dolandırıcıları düşük faiz oranlarını dikkate alarak yeni iş kolunu oluşturdu. Meclis gündemine oturan habere göre, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, mağdur vatandaşların İstanbul, Esenyurt’ta olduğundan bahsediyor. Dolandırıcıların yeni hedefi haline gelen konut almak isteyen vatandaşlar, maketli tanıtım projesi üzerinden paralarının gasp edildiğini söyledi.

Konut dolandırıcıları kendilerine yeni rota oluşturdu

Dolandırıcılar, şimdide konutta yaşanan düşük faiz oranlı kredi ve konut kampanyalarını dikkate aldı. Vatandaşların zar zor kazandığı ve bir kısmını borçlu aldığı paralara göz koyanlar, maket konut projesi adı altında dolandırmaya devam ediyor. Meclis’in ve Mali Araştırma Kurulu’nun konuya el atması gerekliliğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Hamzaçebi, mağdur vatandaşların sesini duyuran ilk kişi oldu.

Dolandırıcıların bu şekilde daha öncede çalıştığını söyleyen Hamzaçebi, kendilerine sahte maket bulan dolandırıcıların vatandaşları mağdur etmesi konusunda şikayetçi. Yaşanılan bu tür mağduriyet vakalarının daha önceki dönemlerde görülmesine rağmen herhangi bir tedbir alınmamış; bunun sonucunda kendilerine güven duyan dolandırıcılar en son İstanbul, Esenyurt’ta kendilerine yeni kurbanlar edinmiştir.

Esenyurt’ta eski belediye başkanı tanıtıma önayak oldu

Dönemin belediye başkanlarından birinin bu tür projelere önayak olduğu bilinirken, özellikle maket önünde poz veren başkanın güven ortamı oluşturduğu söyleniyor. Dolandırıcıların elde ettikleri maketler ve görüntülerle birlikte, projelerdeki asıl gücün Esenyurt Belediyesi olduğu imajı verilmiştir. Bu konuda isim vermekten çekinmeyen Hamzaçebi, eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu’nu suçladı.

Hem paradan hem de hayallerden vazgeçtiler

Hamzaçebi, yasaları bir kez daha hatırlatarak inşaat ruhsatı alınmadan ön ödemeli satışların mümkün olmadığını hatırlattı. Ancak milletvekiline göre, Ticaret Bakanlığı görevini yeteri kadar iyi yapamıyor.

Bu söylediklerinin kendisine ait olmadığını ve mağdur vatandaşlar tarafından ona iletildiğini belirten Hamzaçebi, konunun partiler üstü bir yerde tutulmasını istedi. Yaşanılan bu mağduriyet durumunun partiler arasındaki çekişmeye kurban gitmemesi adına çabalayan milletvekilli, özelikle Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun biran evvel harekete geçmesi gerekliliğinden bahsediyor. Bu konu için Meclis Başkanlığına araştırma önergesi verdikleri sürede, dilekçenin ne derece işlevsel olacağı ise merak konusu.

İnternet üzerinde yaşanan mağduriyetleri unutmayın

Dijital platformların öne çıkmasıyla birlikte e-ticaret sitelerinde kendi ilanlarını oluşturan dolandırıcılar, düşük fiyattan sahte ilan verdikleri evler için tüketiciyi kandırma peşine düştü. Bu tür şikayetlerin yoğunluğundan yakın zamanda bahseden TÜDEF Başkanı Koçal, bir daire için birçok kişiden kapora parası alındığından bahsetti. Parayı alan emlakçının ortadan kaybolduğunu belirten Koçal, bunun ilk yöntem olarak çıktığını söylüyor. Bir diğer yöntem ise düşük fiyatlı ev ilanlarıdır. Müşteri ilana çekildikten sonra o evin ilandan kaldırıldığını bahseden dolandırıcılar, düşük fiyatlı diğer ilanlar için ofise gelmelerini talep etmekte. Böylece tüketici, türlü bahaneler sonunda başka konutları almaya hazırlanıyor.