Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Konut geliştiricileri demir ve çimentoya gelen zamlardan endişeli

Konut geliştiricileri demir ve çimentoya gelen zammın dinamizmi etkileyeceği konusunda hemfikir. İnşaat sektöründe ana malzemeyi oluşturan demir ve çimento son üç aylık dönem boyunca zam üstüne zam yaşadı. Haziran ayında 3 bin 410 lira olan demirin ton fiyatı eylül ayının gelişiyle birlikte 4 bin 220 liraya yükseldi.

Konut geliştiricileri için endişe zamanı

Son üç aylık dönemde bin liraya ulaşan demir ve çimento zammı inşaat sektörünü gergin bir hale soktu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, yaşanan fiyat artışlarına bağlı olarak sektörün dinamizm kaybedeceğinden emin. Yatırım sürecine devam ettiklerini açıklayan Bulut, sektörü canlı tutabilmek için her türlü girişimde bulunduklarından söz ediyor. Ancak sektör içindeki olumlu havanın sürdürülebilmesi için iş birliğine ihtiyaç var.

İnşaat sektörüne bağlı başka alt sektörlerin olduğunu hatırlatan Bulut, bu sektörlerin kâr elde edebilmek amacıyla attığı adımlarında dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı. İnşaat sektörünü bir ağaca benzeten Bulut, alt sektörlerin gövdeyi kurutmaması için uyarıda bulunuyor.

“Demir ve çimento üreticileri, idareciler ve 250 alt sektörle birlikte memleketin geleceği için çalışılmalı ve memleketin kalkınmasında yardımcı olmak için özverili çalışmalıyız,” diyen TOKİ Başkanı; inşaatın ana malzemesine gelen zamların koşulları değiştirebileceği konusunun üzerinde durdu. İdarenin zorlu bir süreçten geçeceği, ancak bu durumun yine duraksamadan çalışmakla aşılacağı aşikâr.

Sosyal konut projesinde inşaat süreci

TOKİ Başkanı Bulut, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bünyesinde Sosyal Konut Projeleri’ne devam ettiklerinden bahsetti. 50 bin ve 100 bin Sosyal Konut olarak ayrılan projelerde inşaat süreci devam ediyor. Yeni projelerin eklenmesiyle birlikte yaklaşık olarak 200 bin kişiye istihdam sağlandı.

Salgın süreci boyunca tedbirlerin en üst düzeye çıkarıldığı bilgisini veren Bulut, son 18 yılda 970 bin konut ürettiklerine dikkat çekiyor. Yıl sonuna kadar hedef sayının 1 milyona ulaşmak olduğu konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un sözleri anımsanırken; yaklaşık olarak 5 milyon vatandaşın TOKİ tarafından inşa edilmiş konutlarda yaşamlarını sürdürdüğü bilgisine yer verildi.

Toki haberlerine göz atmak için tıklayınız.