Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut kredi faizleri düşüyor

Konut kredi faizleri hızlı yükselişten sonra şimdi de düşmeye devam ediyor. Türkiye’ye karşı başlatılan ekonomik yaptırımlar sonrası faizlerde yaşanan yükseklikle beraber konut kredilerinde faiz oranları 2,99 seviyelerini görmüştü. Konut kredilerinde piyasaların normalleşmesiyle beraber ise yükselen faiz oranları da düşmeye başladı.

Faizlerin düşmeye başlamasıyla konut kredisi faiz oranları da yüzde 1,89’lara kadar düştü. Dolarda yaşanan yükseliş ve Merkez Bankası’nın aldığı faiz arttırma kararıyla beraber 2,99 seviyesine kadar çıkan konut kredileri hem vatandaşı hem de inşaat sektörünü zor durumda bırakmıştı.

Ekonomik anlamda atılan adımlarla beraber gerileyen dolar sonrası bankalarda faizleri yavaş yavaş da olsa düşürmeye başladı. Kampanya yapan bazı bankalarda faiz oranları l,92’ye kadar düşürüldü. 10 yıl vadeli 200 bin TL kredi kullanan kişi 2,99 faizle oranıyla kredi aldığında 739 bin TL ödüyordu. Faizlerin yüzde 1,92 seviyelerinde düşmesiyle kişinin ödemesi gereken tutar da 513 bin TL’ye düşmüş oldu. Aradaki 200 bin TL’lik fark ise kişinin cebinde kalmış oldu