Kategoriler
Ekonomi Konut Kredisi

Konut kredisi erteleme ile ilgili yeni gelişme

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından korona virüsü nedeniyle açıklanan paket içeriğinde yer alan konulardan biri de konut kredisi erteleme konusu idi. Paketin açıklanmasından sonra bankalar da bu konuda önceki hafta korona salgını nedeni ile erteleme yapacaklarını duyurmuşlardı.

Korona virüsü nedeni ile ekonomiye verdiği zararın azaltılması nedeniyle önlemler alınmıştı. Ayrıca bireysel yada tüzel kişilerin görmüş olduğu zararın azaltılabilmesi için de bu önlemler geçerli olacak.

Bazı bankaların konut kredisi erteleme ile ilgili aldığı kararların ardından bir müjde de kamu bankalarından geldi. Erteleme kararı alan kamu bankalarından biri ise Halk Bankası oldu. Banka korona salgınından en çok etkilenen sektörleri göz önünde tutarak yeni bir uygulama başlattı.

Halk Bankası’ndan konut kredisi erteleme fırsatı

Halk Bankası bu kapsamda başlattığı kampanyada en çok etkilenen sektörler için 12 aya kadar faiz ve anapara ödemesi olmadan erteleme kararı aldı. Banka bireysel müşteriler için ise 6 aya kadar faizsiz ve anapara ödemesiz erteleme kararı alındı.

Banka, talep edilmesi durumunda 31 Mart 2020 tarihi itibarı ile bireysel kredilerde 6 ay erteleme imkanı sağlıyor. Ayrıca kullanılan konut kredisi ile ilgili 180 aya kadar, ihtiyaç kredisi ile ilgili ise 60 aya kadar yeniden yapılandırma yapabiliyor.

Bireysel Kredi Taksit Erteleme talebi nereden yapılıyor?

Halkbank İnternet Şubesi’nden giriş yaptıktan sonra; İnternet Şube > Kredi > Bireysel Kredilerim > Bireysel Kredi Erteleme sekmesinden Bireysel Taksit Erteleme adımlarını izleyerek taksit erteleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca 0850 222 0 400 Halkbank Dialog’u arayarak müşteri temsilcisine bağlanmadan sesli yanıt sistemi ile Taksit Erteleme teklifi ile talebinizi iletebilirsiniz.

Akbank’tan kredi erteleme fırsatı

Tüm dünyayı saran korona virüsü salgını sonucu ekonomik anlamda zor durumda olan müşterileri için tüketici kredisi ile ilgili 30 Nisan 2020 tarihine kadar olan anapara, faiz veya taksit ödemeleri, talep edilmesi durumunda, mevcut faiz şartları ile erteleme faizi alınarak ertelenebilecek. Kredi kartı borçları ile ilgili olarak ise alışveriş faizi alınarak 30 Haziran 2020 tarihine kadar ertelenebilecek. Erteleme işlemi için sistem üzerinden telefon numarası ve T.C. kimlik numarası bilgilerini girmek yeterli oluyor.

Kredi Geri Ödeme Erteleme Başvurusu nereden yapılıyor?

Kredi geri ödeme erteleme başvurusu E-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Yeni başvuru seçeneğini seçerek başvuruya başlanıyor. Ardından borç erteleme türlerinden biri seçilerek işlem devam ettiriliyor.