Kategoriler
Konut Kredisi

Konut kredisi faiz oranları düştü! Bankaların güncel faiz oranları ne?

Merkez Bankası politika faizinde indirime gittiğinden dolayı kredi faizleri için de beklenen indirim geldi. Merkez Bankası’nın 3 toplantı boyunca faiz indirimi kararı almasından sonra bankaların uygulayacağı kredi faiz oranları açıklamalarına gözler çevrildi. Pek çok kişinin konut kredisi faiz oranları düştü mü? Faiz oranları ne kadar oldu?” gibi merak ettiği sorular cevap buldu. Yeni kredi faiz oranları ve yeni konut kredisi faizlerine haberimizin devamında ulaşabilirsiniz. Ayrıca diğer bankalarda faizlerde son durum nedir? Bu konuda da ayrıntılar haberimizin devamında yer almaktadır.

Konut kredisi faiz oranları düştü

Haftanın son işlem günü ile beraber kamu  bankaları konut kredisi faiz oranlarında indirim uygulamıştır. Devlet bankaları, kurumsal kredi faiz oranları adına 100 puana dek indirim uyguladı. Son dakika haberine göre, konut kredi faizleri içinse indirim yapan devlet bankaları, yeni konutlar için faiz oranlarında, bugünden itibariyle olmak üzere 1 milyon lira altı miktarlarda yüzde 1,20’ye düşmüştür.

Ayrıca 1 milyon liranın üzerindeki fiyatlarda ise konut kredi faizleri adına yüzde 1,29 faiz oranı uygulanmaktadır. Bu kapsamda sıfır konutlar ve ikinci el konutlar için daha önceki uygulamalarda olduğu gibi farklı faiz oranları uygulamasına geçilmiştir.

Sıfır konutlarda 1 milyon TL’ye kadar 120 ay vade ve yüzde 1.20 faiz oranı uygulanmaktadır. Ayrıca 1 milyon TL üzeri kredi kullanılması durumunda ise 120 ay vade için yüzde 1.29 faiz oranı geçerli olacaktır.

İkinci el konutlarda ise 1 milyon TL’ye kadar 129 ay vade ve yüzde 1.20 faiz oranı uygulanmaktadır. Ayrıca 1 milyon TL üzeri kredi kullanılması durumunda ise 120 ay vade için yüzde 1.34 faiz oranı geçerli olacaktır.

Kamu ve Özel Bankaların Yeni Kredi ve Konut Kredisi Faiz Oranları

Halkbank faiz oranları

Halkbank konut kredisi faizleri, yeni konutlar için 1 milyonun altında %1,20 olurken, 1 milyonun üzerinde ise %1,29 olarak belirlendi.

Bankada taşıt kredisi faiz oranı – %1,58

İhtiyaç kredisi faizi – %1,63

Ziraat Bankası faiz oranları

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı yeni konutlar için; 1 milyonun altında %1,20, 1 milyonun üzerinde %1,29 olarak belirlenmiştir.

Bankanın taşıt kredisi faiz oranı %1,59 olurken, ihtiyaç kredisi faiz oranı da ayrıca %1,63 olmaktadır.

Vakıfbank faiz oranları

Vakıfbank konut kredi faizleri yeni konutlar için; 1 milyonun altına %1,20, 1 milyonun üzerindekiler içine %1,29 olarak belirlenmiştir.

Bankada taşıt kredisi faiz oranı %1,5 olarak hesaplanırken, ihtiyaç kredisi faiz oranı da %1,55 olarak hesaplanacaktır.

İş Bankası faiz oranları

Konut kredisi faiz oranı %1,38, taşıt kredisi faiz oranı %1,54, ihtiyaç kredisi faiz oranı ise %1,60 olarak hesaplanmaktadır.

Teb faiz oranları

Konut kredi faizleri %1,61 hesaplanacaktır. Ayrıca taşıt kredisi %1,53, ihtiyaç kredisi ise %1,59 faiz oranları ile hesaplanacaktır.

Yapı Kredi faiz oranları

Konut kredisi faiz oranı: %1,44

Taşıt kredisi faiz oranı: %1,54

İhtiyaç kredisi faiz oranı: %1,79

Akbank faiz oranları

Konut kredisi faiz oranı: 1,39

Taşıt kredisi faiz oranı: 1,53

İhtiyaç kredisi faiz oranı: 1,67

Ing Bank faiz oranları

Konut kredisi faiz oranı: 1,54

Ayrıca taşıt kredisi faiz oranı 1,54, ihtiyaç kredisi faiz oranı ise 1,49 hesaplanmaktadır.

Qnb Finansbank faiz oranları

Konut kredisi faiz oranı: 1,48

Taşıt kredisi faiz oranı: 1,85

İhtiyaç kredisi faiz oranı: 1,36

Fibabank faiz oranları

Konut kredisi faiz oranı: 1,62

Taşıt kredisi faiz oranı: 1,58

İhtiyaç kredisi faiz oranı: 1,48

Diğer konut kredisi haberleri için tıklayınız…