Kategoriler
Konut Kredisi

Konut Kredisi Faiz Oranları güncellendi

Türkiye tüm dünya genelinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke oldu. Ayrıca vatandaşın kendi birikimleriyle ev alması da zorlaştı. Konut fiyatlarının sürekli olarak artmasıyla birikim yaparak ev almak neredeyse imkansız hale geldi. Ayrıca süreçte bankaların konut kredisi kampanyaları da yakından takip edilmektedir. Kredi çekip ev almak isteyen kişiler için bankalar birbiri ardına konut kredisi indirimlerini duyurmaya devam etti. En uygun kredi veren bankalarsa kamu bankaları oldu. Peki, konut kredisi faiz oranı yüzde kaç, en uygun krediyi hangi banka veriyor, konut kredisi faiz oranları düşecek mi? Merak edilen bütün soruların cevabı haberimizin devamında…

Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum Ne?

Konut kredisi çekip ev almak isteyen kişiler için bankaların kredi indirimleri yakından takip edilmektedir. Ayrıca özellikle de kamu bankaları süreçte en uygun kredi veren banka olmalarından dolayı yoğun ilgi görmektedir. Hem sıfır hem de ikinci el konut kredisi çekmek isteyen kişiler için en uygun konut kredisi faizleri veren bankalar devlet bankaları oldu.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredisi faz oranları aynı rakam üzerinden uygulanmaktadır. Sıfır konut kredisi çekmek isteyen kişiler için devlet bankaları %1.20 oranıyla konut kredisi vermektedir. Ayrıca 2. el konut kredisi çekmek isteyen kişiler için ise bu oran %1,29 olarak uygulanmaktadır.

İş Bankası Konut Kredisi Oranı Ne Kadar?

İş Bankası konut kredisi desteği sağlarken faiz oranı %2,05 olarak uygulanmaktadır. Oldukça yüksek olan bu oran üzerinden 120 ay vadeli 100 bin TL konut kredisi çeken kişilerin toplam geri ödemesi 269 bin 614 TL olmaktadır.

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı Ne Kadar?

Garanti Bankası’nın konut kredisi faiz oranları %2,21 olarak uygulanmaktadır. Ayrıca kredinin aylık taksit tutarı 2 bin 382 TL’dir. Garanti Bankası 120 ay vadeli konut kredisi vermektedir.

Diğer güncel haberler için tıklayınız…