Kategoriler
Konut Kredisi

Konut kredisi faiz oranları ne kadar? (Ağustos 2020)

Konut kredisi faiz oranları hangi seviyelerde? Ziraat Bankasının ev kredisi faiz oranları yüzde 1,05 seviyesinden başlıyor. Yüzde 1,05 oran, 120 aya kadar vadeli konut kredileri için geçerli. Banka, 120 ayın üzerindeki vadelere bölünmüş kredilere ise yüzde 1,09 oran uyguluyor.

Ziraat, ekspertiz değerinin 500 bin lira ve altında olduğu konutlar için ekspertiz değerinin yüzde 90’ına kadar kredi veriyor. Ziraat Bankası, ekspertiz değeri 500 bin liranın üstünde olduğu konutlar için söz konusu mülkiyete ilişkin ekspertiz değerinin yüzde 80’ine kadar kredi sunuyor. Krediler, 180 aya kadar süren vadelere bölünebiliyor.

Garanti BBVA konut kredisi faiz oranları

Tüketiciler, Bankadan 500 bin liraya kadar kredi çekebiliyor. Garanti Bankası, “Hayat Sigortalı Kiracıya Mortgage” kampanyası kapsamında 120 aya varan vadeli kredilerini yüzde 1,29 oranla sunuyor. 120 aydan uzun kredilere ise aylık yüzde 1,39 faiz oranı uygulanıyor. Garanti BBVA, ortalama 850 lira ekspertiz ücreti alıyor. Ekspertiz ücreti ise satın alınacak konutun özelliklerine göre değişiyor.

Bankanın sunduğu kredinin üst limiti 500 bin lira olurken Garanti, tahsis ücreti olarak kredinin yüzde 0,5’ini istiyor. Garanti BBVA’nın sunduğu konut kredisinin BSMV’den muaf olduğu belirtiliyor.

ING Bank ev kredisi faiz oranları

ING Bank’ın konut kredisi faiz oranları ne kadar? Banka, 60 aya kadarki vadelere bölünmüş konut kredisini, yüzde 1.14 faiz oranıyla sunuyor. ING Bankası, 60 ay ile 120 ay arasına bölünmüş taksitli kredilerini ise yüzde 1,24 oranındaki faiz seviyesiyle sunuyor.

Bankadan kredi kullanacaklar eşit taksitli, eşit anapara ödemeli ve ara ödemeli olmak üzre üç farklı alternatife sahip olabiliyor.

Aktif Bank konut kredisi faiz oranları

Aktif Bank’ın sunduğu konut kredisi faiz oranı ne kadar? Banka, 15 bin liraya kadar çekilecek kredilerde  yüzde 1,99 oranında faiz uygularken 15 bin liranın üstündeki krediler için yüzde 1,99 oran veriyor. İş Bankası ise hayat sigortalı ev kredisini yüzde 1,15 seviyesinden sunuyor.

Vakıfbank ev kredisi faiz oranları

Türkiye İş Bankası kredi faiz oranları… İhtiyaç, taşıt ve konut kredileri

Taşınmaz Haber