Kategoriler
Konut Kredisi Manşet

Konut kredisi taksitleri ertelendi

Yeni tip koronavirüs salgını Türkiye’de de yayılırken hükûmet bir dizi önlem paketi aldı. Birçok iş yeri geçici süre kepenk indirirken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konut kredisi taksitlerinin erteleneceğini duyurdu.

Buna göre TOKİ ve Emlak Konut projelerinden konut satın alanların nisan ve mayıs ayındaki ödemeleri, ileri bir tarihe alındı. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Bakan Kurum “Koronavirüs tedbirleri kapsamında TOKİ ve Emlak Konut’tan ev alan vatandaşlarımızın bu süreçte mağdur olmamaları için nisan ve mayıs ayı konut taksitlerini erteliyoruz.” dedi.

Garanti BBVA vadeleri erteledi

Öte yandan Garanti BBVA da konut kredisindeki ödemeleri erteledi. Banka, ekonomik sorunların önüne geçmek için ekonomik önlemler aldığını bildirdi. Buna göre kredi anapara, faiz, taksit ödemeleri 30 Haziran 2020 tarihine kadar ertelenecek.

Ticari kredi kullanan yurttaşlar, anapara taksitlerini 6 aya kadar erteleyebilecek. Ardından firmaların nakit akışına göre bu krediler yeniden yapılandırmaya gidilecek.

Bankadan 10 milyon liralık fon

Garanti BBVA, kamu üniversitelerinin hastanelerine ve sağlık çalışanlarının acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 10 milyon liralık fon ayırdığını duyurdu. Banka, sosyal medyada yaptığı açıklamada “Koronavirüs salgınıyla mücadelede sağlık çalışanlarına destek olmak için tedavinin en yoğun olduğu devlet üniversitesi hastanelerine 10 milyon TL fon ayırdık.” duyurusunda bulundu.

Bu fonla teknik teçhizatların yanı sıra maske, siperlik, eldiven, koruyucu tulum, bone, su geçirmez önlük ve ayaklık gibi malzemelerin acil olarak karşılanması hedefleniyor.