Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut kredisi yerine faizsiz sistemi tercih ediyorlar

Konut kredisi kullanmadan faizsiz ev sahibi olmak istemez miydiniz? Şimdiye dek kişilerin ev sahibi olmak isterken önüne çıktığı en büyük engel faizli kredi sistemidir. Düşük bir miktarın bile aylar içinde katlandığını bilen kişiler, konut kredisi için başvuru yapmakta oldukça çekince yaşıyor. En büyük engelin maddi anlamda kazancı düşük ve dar gelirli olanlarda çıktığı tespit edilirken, yeni bir ödeme sistemi belki bu kişilerinde hayallerine kavuşmasına neden olabilir.

Konut kredisi kullanmadan ev sahibi olmak

Ev sahibi olmak için kendince birikim yapan ancak bir türlü istenilen parayı denk getiremeyen dar gelirli, ortaya konulan yeni sistemden kendisine avantaj bulabilir. Aylık gelirlerin büyük bölümünde kira ödemesi yapan ve ayın geride kalan kısmını zor geçiren kişiler de artık ev sahibi olabilecek. Ev sahibi olduğu yeni evinde kendi belirlediği aylık taksit tutarı sayesinde ödemeler daha da kolaylaşabilir. Böylece bir yandan kira öder gibi ödeme yaptığı evin günün sonunda onların olacağı fikri sevindirici bir gelişme denilebilir.

Peki, faizsiz krediyi nasıl alırım?

Bu tip bir ödeme sisteminde taksitler yalnızca alacağınız evin gerçek değerinden düşünülüyor. Böylece kişi ve kişiler, finansal kuruluşların kapısını aşındırmak zorunda kalmaktan vazgeçecek. Ayrıca konut kredisi hesaplaması ile tüm gün kara kara düşünenler, bu ödeme sistemi sayesinde bütçesine göre taksit imkanlarından yarar sağlayabilir. Yeni evinizin anahtar teslimini hemen aldığınız gibi artık bankaların kapısını aşındırmak zorunda değilsiniz. Size düşen görevler yalnızca evinizi seçmek ve faizsiz alacağınız evin gerçek değerini ödemektir.

Ödeme güçlüğü yaşamadan ev sahibi olun

Kamu bankaları ve özel bankalar dahilinde kişilere ödemesi gereken miktar için özel şartlar sunulmaktadır. Bunların belirli bir zaman zarfında dar boğazlıyı geçim sıkıntısına sürüklediği aşikar. Ancak faizsiz ödeme sisteminde belirlediğiniz taksit tutarının üstüne çıkılmıyor. Böylece ev sahibi olabilmeniz adına yolların tamamen sizler için açıldığını görebilirsiniz.

Finans kuruluşlarına ödenecek faiz, komisyon ve diğer giderlere ait tutarların da ödenmediği bu sistemde, kazancınız sadece ev taksitine gidiyor. Üstelik ev sahibi olmanın yeni yatırımlara fırsat kapısı olduğu bilinirken, bu sistem sayesinde kâr elde edebilmek mümkün. Günümüzde birçok konut kampanyasının ön peşinat ile satışa sunulduğunu düşünürsek, bu sistem yine ön peşinat ödemelerinin önüne geçiyor. Aralıklı ödemenin de bulunmadığı faizsiz konut kredisi uygulaması, hayallerinizden vazgeçmeden önce başvuracağınız ilk yer olmalıdır.