Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut satışları nisan ayında düştü

Türkiye genelinde yapılan araştırmalar sonucunda nisan ayı içerisindeki konut satışlarının sayısı belirlendi. Bir süredir dünya gündeminde olan koronavirüs salgını dolayısı ile gayrimenkul sektöründe de etkilenmeler yaşandı.

Ülke genelindeki verilere göre konut satışları nisan ayı içerisinde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,5 oranında azaldı. Bu orandaki azalma sonucunda nisan ayındaki konut satışı 42 bin 783 olarak belirlendi.

Şehirler arasındaki verilere bakıldığında ise İstanbul, yüzde 14,3 ile en yüksek paya sahip. Yalnızca İstanbul’da 6 bin 113 konut satışı gerçekleşti.

İstanbul’u Ankara ve İzmir takip ediyor. Ankara’da 4 bin 500 konut satıldı. İzmir’de ise yüzde 5,9 pay ile 2 bin 533 konut satışı gerçekleşti.

Konut satışlarının düşük olarak gerçekleştiği iller ise Hakkari, Ardahan ve Bayburt olarak belirlendi. Hakkari’de 6, Aradahan’da 7 son olarak da Bayburt’ta 20 konut satıldı.

İpotekli konut satışı ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,9 geriledi ve 17 bin 88 olarak kayıtlara geçti. Toplam yapılan konut satışlarındaki ipotekli konut satışı ise yüzde 39,9 paya sahip.

İkinci el konut satışlarında ise geçen yılın aynı zamanına göre yüzde 52,1 oranında bir azalım gözlemlendi. Bu sayı 27 bin 935 olarak belirlendi. İstanbul’da ikinci el olarak 4 bin 91 konut satıldı. Ankara’da 3 bin 334, İzmir’de ise bin 679  ikinci el konut satışı gerçekleşti.