Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut sigortası aramalarında 3 kat artış yaşandı

Konut sigortası aramalarında yaşanan artış 3 kata ulaşırken, düşük faizin etkisi öne çıkıyor. Haziran ayında normalleşmenin ardından, kamu bankalarının çıkarmış olduğu düşük faizli destek kredileri sektörler arası canlılığa neden oldu. Yeni ev sahibi olanlar konut heyecanı yaşamaya devam ederken, bir yandan da konut sigortası arayışlarını sürdürdü.

Konut sigortası arayışlarına devam ediliyor

Pandemi döneminde tüm Türkiye’yi etkileyen sosyal izolasyon kuralları, çalışma hayatını bitirme noktasına getirdi. Konut satışlarında ve sigorta yaptırmalarda yaşanan azalmalar hükümet teşvikleriyle yeniden çözüme kavuştu. Normalleşen Türkiye’de düğün sektörü hızla ön sıralardaki yerini alınca; yeni evlenen veya evlenecek olan çiftler, konut sigortası ve eşya sigortası yaptırmak için son bir aylık süreçte 3 kat arama yapmıştır. Online kredi ve sigorta karşılaştırma platformlarından birisi olan Hesapkurdu.com, haziran-temmuz ayları içerisinde artan taleplere dair ortalama değerleri paylaştı.

Sigorta fiyatları ortalama 140 TL

Hesapkurdu.com tarafından paylaşılan verilere göre, geçtiğimiz haziran ayından bu yana konut sigortası tekliflerinin ortalaması 200 ila 250 bin TL’den konut teminatı için yıllık 140 TL olarak belirlendi. 200 ila 250 bin TL konut ve 100 bin TL’ye varan eşya teminatları için ise alınan tekliflerin ortalaması yıllık 250 TL’ye gelmiştir. Kiracıların platform üzerinde araştırmalara devam ettiği bildirilirken; eşya sigortası için yapılan araştırmalar 100 bin TL’lik teminat kapsamında 175 TL’den yıllık prim ortalamasının olduğu görülmüştür.

Her bütçeye uygun sonuçlar

Hesapkurdu.com Sigorta Direktörü Dilara Çetin, konut sahiplerinden çok kiracıların taleplerde öne çıktığını belirtiyor. Zorunlu ya da isteğe bağlı sigortalar, konutlarda meydana gelen çeşitli felaketlere ve hasarlara karşı güvenceye alır. Bunun ‘konut sigortası’ ve ‘DASK-zorunlu deprem sigortası’ tarafından sağlandığı unutulmamalı. Bu iki sigortanın benzer olduğu yanılgısına rağmen poliçe içerikleri birbirinden farklıdır.

Konut sigortasına sahip konutlar, yangın ve hırsızlık gibi başlıca gelen olaylara karşı yaşanan zararı karşılar. Aynı zamanda cam kırılması, dahili su hasarı gibi bir dizi ek teminatlara da sahiptir. Sigorta yaptıran kişilerin ev sahibi olmaları durumunda hem bina hem de eşyalar sigortalanır. Ancak sigorta yaptıran kişinin kiracı olması durumunda kiraladığı evin içine yaptırdığı yatırımlar güvence altına alınıyor. Poliçe kapsamında kombi ve klima bakımı, ücretsiz halı yıkama ve çilingir hizmeti gibi pek çok hizmetlerin de olduğu hatırlatıldı.

Diğer emlak haberlerine göz atmak için tıklayınız.