Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut yatırım tercihlerinde çevre ve konum önemli

Konut yatırım tercihlerinde bu yatırımı yapacak olanların çevresindeki yatırımlar ve mülk özellikleri büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda kira çarpanı da büyük bir önem taşımaktadır. Lüks konut uzmanı Sercan Göller bu konu hakkında açıklama gerçekleştirmiştir. Sercan Göller şehir merkezlerindeki bu kararların önemini vurgulamıştır. İstanbul gayrimenkul kurucusu olan Sercan Göller konut yatırımları da ilk dikkat edilmesi gereken noktanın konumu olduğunu belirtmiştir.

Konut Yatırımı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Haus İstanbul gayrimenkul kurucusu Sercan Göller bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirmiştir. Mülkün bulunduğu konum yapmak istediğinizi yatırımların ilk sırada dikkat etmeniz gereken konu olduğunu belirtmiştir. Şehir merkezlerinde bu aşamada özellikle yatırım yapacaksanız büyük önem taşıdığını da söylemiştir. Bunun başlıca nedenleri arasında da büyük şirketlerin genel merkezlerine şehir merkezinde konumlanması ve çalışanların da genellikle civarı bölgede yaşaması olduğunu da söylemiştir. Bir diğer önemli nokta da ulaşım ağlarıdır. Metro, metrobüs, dolmuş gibi toplu taşıma seferlerini sık konulduğu bir konuma sahip olmak sizin için önemli bir avantaj sağlar. Yatırımla dikkat edilmesi gereken diğer önemli konu başlıklarına da mülk özellikleri ve kira çarpanı olduğunu da Sercan Göller vurgulamıştır.

Konut Yatırım Tercihlerinde Kira Çarpanının Önemi

Konut yatırım yapılırken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de mümkün sahip olduğu özelliklerdir. İçinde bulunan dönem ve çoğu kiracının taşınmasına sebep olan bazı önemli noktalar vardır. Bunlar arasında da otopark ve asansör gibi kolaylık sağlayan özelliklerini öne çıktığı yerler tercih edilmektedir. Tercihleriniz arasında kattan yana kullanılabilir. Güneş ışığı alan kapalı mutfaklı ve geniş balkonlu dairelerde bir istek vardır. Bunun dışında da mümkün ödediğiniz de geri dönüş yılını yani kira çarpanı hesaplayarak yatırım yapmanız oldukça önemlidir. Yatırımınızın kendini kaç yılda amorti ettiğini hesaplamak ve araştırmak oldukça önemlidir. Örnek olarak 10 yıl önce 250 bin liraya aldığımız daire bugün 2 milyon değerindedir. İlk aldığımız kira getirisi 1 liradır şu an ise 8 bin liraya kadar kiraya verilebilir seviyededir. Bu durumda ödediğiniz tırın alacağınız kira bedelli bölmeli sinüste kaç ayda kendini amorti ettiğini hesaplamış olursunuz. Bu şekilde sizler bazı detaylara önem vermeniz gereklidir.

Bu şekilde konut yatırımlarında dikkat etmeniz gereken noktaları ve özellikleri öğrenmiş olursunuz. Bunlar hakkında detaylı bilgi sahibi olduktan sonra yatırımını yapacağınız evi dikkatli bir şekilde seçebilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…