Kategoriler
Emlak Haberleri

Konuta Türk ve yabancı alıcının ilgisi artmaya devam ediyor

TÜİK Kasım 2021 Konut Satış İstatistikleri’ni açıklamıştır. Türkiye’de Kasım 2021’de 178.814 adet konut satışı gerçekleştirilmiştir. Şekerlisoy Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Şekerlisoy, bir önceki ayların üzerinde seyreden verileri değerlendirmiştir. Şekerlisoy, gayrimenkul alanında birçok önemli projeye imza atmıştır. Ayrıca Şekerlisoy yaptığı değerlendirmelerde; “Kurun gösterdiği değişime bağlı yatırım yapma gereği duyan vatandaşla birlikte, kur artışına kayıtsız kalmayan yabancı yatırımcı da Türkiye’deki yatırımlarını artırmıştır.” şeklinde konuşmuştur.

Türkiye İstatistik Kurumu Ekim 2021 konut satış istatistiklerini paylaşmıştır. Onur Şekerlisoy Türkiye’de seyreden dalgalı tabloyu şöyle değerlendirmiştir; “Türkiye’de konut satışları Kasım 2021’de 2021’in aynı ayına göre yüzde 59,0 artmıştır. Böylece 178 bin 814 olmuştur. Konut satışlarında İstanbul 31.706 konut satışı ve yüzde 17,7 ile en yüksek paya sahip olmuştur. Satış sayılarına göre İstanbul’u 17.117 konut satışı ve yüzde 9,6 pay ile Ankara takip etmektedir. Ardından 11.116 konut satışı ve yüzde 6,2 pay ile İzmir izlemiştir. Ancak Ocak-Kasım aralığında bir düşüş yaşandığını da görmekteyiz. Kurların değer kazanmasıyla dengesizleşen ekonomik ortam ve gayrimenkulde yaşanan fiyat artışları Türkiye’deki alıcıyı yatırım yapmaya yöneltmiştir. Yabancı alıcı için cazibe merkezi olmaya devam eden Türkiye’de, ilerleyen dönemlerde yabancılara yapılan konut satışlarında artış yaşanmasını bekliyorum.” şeklinde konuşmuştur.

Yabancıların cazibe merkezi Türkiye

Onur Şekerlisoy; “Yabancılara yapılan konut satışları Kasım 2021’de 2020’nin aynı ayına göre yüzde 48,4 artmıştır. Böylece 7 bin 363 olmaktadır. Toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4,1 olmuştur. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 2.922 konut satışı ile İstanbul almaktadır. İstanbul’u sırasıyla 1.917 konut satışı ile Antalya takip etmektedir. Ardından 428 konut satışı ile Ankara izlemiştir. Bu çıktıların en önemli sebeplerinden bazıları şunlardır; kura bağlı Türkiye’nin yabancı yatırımcılar için avantajlı bir bölgeye dönüşmesi, artan dış göç oranları, Türkiye’nin vatandaşlık politikaları olmaktadır. Türkiye’nin yeni yılda da yabancı yatırımcının en önemli yatırım merkezlerinden biri olacağını öngörüyorum.” ifadelerini kullanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…