Kategoriler
Gündem

Koronavirüs, ev sahipleri ile öğrencileri karşı karşıya getirdi

Koronavirüs salgını dolayısıyla ülkemizdeki tüm üniversitelerde eğitimler uzaktan eğitim yöntemi ile devam etti. Bu süreçte de üniversitelerin bulunduğu şehirlerdeki evlerini boşaltıp ailelerin yanına dönen üniversite öğrencilerinin bir kısmı 6 ay boyunca boş eve kira verirken bir kısmı da kiralarını ödemedi.

Bu konuda hem kiracılardan hem de ev sahiplerinden şikayetler meydana geldi. Böylelikle, Koronavirüs salgını bu dönemde öğrenci ve ev sahiplerini karşı karşıya getirdi.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, konu ile ilgili, “Bazı öğrenciler gelmedikleri dönemler için kira ödemelerini yapmadılar. Bu konuda gerek mal sahiplerinden gerekse kiracılardan gelen şikâyetler var. Öğrenciler okulların devam etmemesi nedeniyle kontrat bitmeden tahliye talebinde bulunurken, mal sahipleri de kira ödemelerinin devamını bekliyorlar.” dedi.

Mahkeme yolunun bu süreçte açık olduğunu belirten Hakan Akdoğan, kontrat bitmeden evden çıkmak isteyen kiracının, ev yeniden kiraya verilene dek sorumlu olduğunu belirtti. Bu süreçte ev sahibi mahkeme yoluyla kirayı talep edebiliyor.

Buna ek olarak üniversite eğitimlerinin geç başlaması ve pandemi sürecindeki belirsizlikten dolayı, bu dönemdeki kiralık daire talebinin düşmesi bekleniyor.