Kategoriler
Emlak Haberleri

Koronavirüs ev talebini değiştirdi, fiyatlar arttı

Yurttaşlar, salgın nedeniyle güvenli bölgelerden konut satın almak istiyor. Yurttaşların tercihinde sakin yerde bulunan ve yeşil alanlara sahip evler bulunuyor.

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Başaran Kırmızıtaş, salgının düşük olduğu yerlere olan konut talebinin arttığını söyledi. “Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar uygulamasından edindiğimiz bilgilere göre Zekeriyaköy, Uskumruköy, Göktürk, Kilyos gibi bölgelerde koronavirüs yoğunluğu yeşil olarak ifade ediliyor. Yani bu bölgelerde koronavirüs çok fazla yayılmadı.” diyen Başaran, bu bölgelere olan talebin artmasının tesadüf olmadığını kaydetti.

Kırmızıtaş, insanların kalabalıktan uzak ve sakin yerlere olan tercih etmeye başladıklarını söyledi. Gayrimenkul Danışmanı Başaran “Bu bölgeler yeşil alanın çok olduğu, müstakil villaların bulunduğu, insan yoğunluğu olarak da fazla kalabalık olmayan yerler. Buralara talebin artmasının en büyük nedeni ise insanlar hem koronavirüsün ne kadar devam edeceğinden emin değil hem de bu süreçte evin, bahçenin ve kalabalıklardan uzak yaşamanın ne kadar önemli olduğunu fark ettiler.” ifadelerini kullandı.

Taleple birlikte fiyatlar da arttı

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Başaran Kırmızıtaş, Uskumruköy ve Zekeriyaköy bölgelerinde yüzde 20 oranında, Kilyos, Şile bölgelerinde ise yüzde 15 oranında fiyat artışlarının olduğunu kaydetti. Kırmızıtaş, fiyatlardaki bu değişimin, talep sayısındaki artışla paralel olduğunu belirtti.

Evrim Kırmızıtaş, “Uskumruköy, Zekeriyaköy bölgelerinde yüzde 20’ye kadar artış var. Yine Kilyos, Şile’de yüzde 15 oranında artış yaşadı. Anadolu Yakası’nda ise özellikle Beykoz ve Çamlıca’da villalara büyük talep var.” dedi.

Bahçeli evlere olan talep arttı

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, apartmanlardan kaçışın başladığını dile getirerek apartmanda ve plazada oturan danışmanlarının evini satarak bahçeli ev talebinde bulunduğunu aktardı. Danışmanlarının apartman ve plaza dairelerinden sıkıldığını belirten Kırmızıtaş, “Bunda yürüyüş yapacak alanlarının olmaması ve komşulardan gelen gürültülü sesler çok etkili oldu.” diye konuştu.

Havuzlu villalara da talep arttı

Kırmızıtaş’ın aktardığı bilgilere göre bahçeli evlerin yanı sıra havuzlu villalara da olan talep arttı. İnsanların tatil yapma ihtiyacının olduğunu dile getiren Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş‘a göre; bunun en büyük sebebi salgın nedeniyle yurttaşların güvenli bir tatil istiyor olmaları.

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Başaran Kırmızıtaş “Bu yıl hazirandan itibaren turizmde normalleşme bekleniyor olsa da insanların büyük bir kısmı hâlâ tatile çıkmaya hazır değil. Fakat tatil yapmak bir ihtiyaç. Bu yıl tatile gidemeyen insanlar kendi evlerinde, sağlıklı ve güvenli bir tatil yapmak istiyor.” dedi.