Kategoriler
Ekonomi

Kriptoda gündem Ethereum Shanghai yükseltmesi

Kripto para piyasalarında Ethereum Shanghai güncellemesi gündemde. Bu güncelleme ile piyasa değeri 32 milyar dolar olan 17 milyon kilitli Ethereum’un kilidi açılacaktır. Bu durumun Ethereum fiyatı üzerindeki etkileri merak ediliyor. Ethereum Shanghai Yükseltmesi nedir, etkileri nelerdir?

Ethereum Shanghai Yükseltmesi nedir?

Ethereum’un 2015 yılından bu yana geliştirilen ikinci büyük güncellemesi olan Ethereum Shanghai, Ethereum ağındaki işlem süresini azaltmayı ve ağın daha verimli çalışmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu güncelleme sayesinde Ethereum ağı daha hızlı ve daha ucuz bir şekilde işlem yapabilecektir.

Ethereum Shanghai güncellemesi ile piyasada kilitli olan 17 milyon Ethereum’un kilidi açılacaktır. Bu durum, piyasada arzın artması ve fiyatın düşmesi anlamına gelebilmektedir. Ancak, Ethereum’un fiyatındaki düşüş beklentileri tam olarak karşılamayabilir. Bu nedenle, piyasada büyük bir belirsizlik söz konusu.

Ethereum fiyatı, Shangay güncellemesi öncesi belirsizliğini korumaktadır. Piyasada beklenti yaratan yükseltmenin etkileri merakla beklenirken, piyasa oyuncularının beklentileri farklılık gösteriyor. Ethereum fiyatının yükseleceğini düşünenler olduğu gibi, düşeceğini düşünenler de mevcuttur.

Bitcoin Fiyatı Nasıl Etkilenecek?

Bitcoin fiyatı, Ethereum Şangay güncellemesi ile doğrudan ilgili olmasa da, kripto para piyasasındaki genel eğilimlerden etkilenebilmektedir. Bu nedenle, Bitcoin fiyatının da belirsizliği koruyor.

Kripto para madenciliği konusunda ülkelerin yarışı sürüyor. Rusya’nın, ABD’nin ardından kripto para madenciliği konusunda ikinci sıraya yerleştiği bildirildi. Bu durum, kripto para madenciliği sektöründe Rusya’nın önemli bir oyuncu olduğunu gösteriyor.

ABD tüketici enflasyonu verisi, FED’in politika oluştururken baktığı en önemli veri olarak kabul edilmektedir. Verinin beklentilerden farklı gelmesi halinde, Bitcoin fiyatında bir dalgalanma görülebilir.

Bitcoin Teknik Analiz

Bitcoin fiyatı, kanal içerisinde hareket ediyor. Şu anda 28.300$ destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Şu anda bu seviyede alıcı bulan Bitcoin için bu desteğin kırılması halinde aşağıda 26.700$ seviyesi bir sonraki destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Yukarıda ise 29.350$ direnç bölgesi konumunda bulunmaktadır.

Ethereum Teknik Analiz

Ethereum fiyatı, kısa vadede olumlu bir teknik görünüme sahiptir. Bu kapsamda Ethereum Shanghai güncellemesi öncesinde fiyatın yükselmesi beklenmektedir. Aşağı yönlü bir harekette ise kanalın üst bandı olan 1.850$ seviyesi oldukça önemli bir destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Şu anda bu seviyeden sadece 10$ yukarıda fiyatlanan Ethereum’un bu seviyeye tutunamaması halinde 1.826$ ardından da kanalın orta bandı olan 1.770$ seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebilir.

Olası yukarı yönlü bir harekette ise 1.885$ ilk direnç seviyesi olarak karşılanabilir. Bu seviyenin kırılması halinde 1.918$ ardından da son 7 ayın zirvesi olan 1.942$ seviyeleri test edilebilir.

Sonuç olarak kripto para piyasalarında Ethereum Şangay güncellemesi büyük bir beklenti yaratıyor. Ancak, Ethereum fiyatının güncellemeden sonra nasıl bir seyir izleyeceği belirsizliğini koruyor. ABD tüketici enflasyonu verisi de piyasalarda büyük bir etki yaratabilir. Bu nedenle, yatırımcılar bu gelişmeleri yakından takip etmelidir.

Diğer Ekonomi Haberleri haberleri için tıklayınız…