Kategoriler
Toki Haberleri

Kura çekilişleri ne zaman başlıyor?

“Kura çekilişleri belirlendi mi? Kura çekilişleri ne zaman yapılıyor?” sorularının cevabı nihayet geldi.

TOKİ Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan konut dağıtım kuraları koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı sebebi ile ertelenmişti. Ülkemiz ve dünyada yoğun bir gündem haline dönüşen salgın hastalıkla mücadele devam ederken; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı alınan tedbirler kapsamında 23 Mart tarihinde ara verilen kuraları yeniden yapılacak.

Kura çekiliş tarihleri

Çin Wuhan üzerinden çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalığa karşı Türkiye genelinde yoğun bir mücadele var. Alınan tedbirler kapsamında etkilenen sektörler arasına giren gayrimenkul konuları, Web-Tapu ile iyileştirmeye gidiliyor. Ancak bu sırada 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında TOKİ Başkanlığınca yapılan hak sahiplerini belirleme kura çekilişleri, 23 Mart 2020 tarihinde ertelenmişti.

Uzun süredir belirlenemeyen tarihlerde değişiklikler dün itibariyle duyuruldu. 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi için yapılacak olan kura çekilişleri, koronavirüs (covid-19) sebebiyle sosyal medya üzerinden canlı yayın halinde yapılacak. TOKİ Başkanlığı tarafından belirtilen yeni tarih ise 28 Nisan Salı günü olarak duyuruldu.

Ayrıca önceki kura çekilişlerinde herhangi bir konutta hak sahibi olmayan kişilerin başvuru sırasında yaptıkları ödemeler için, bankalar yeni çalışmalar yürütüyor. Yapılan çalışmaların halk sağlığını tehlikeye atmamak üzerine olduğu bilinmekte.

Kuranın yapılacak olan 28 Nisan Salı tarihi çekimler vatandaşların katılımına kapalı olacak. Sosyal medya üzerinden canlı olarak takip edebileceğiniz kura, noter huzurunda gerçekleştirilecektir.

Hangi konutlar çekilişte yer alıyor?

Ülke genelinde etkisini hissettiren salgın hastalıkta 12 Mart tarihinden itibaren kura çekilişleri vatandaşa kapalı olarak yürütülmektedir. Hastalığın ‘peak’ seviyesinde büyük etkiler yaratmamak adına kura çekilişlerinde 23 Mart itibariyle ara verilme kararı alınmıştı. Dün yapılan duyuruda yeni hak sahiplerini belirleyecek olan kura çekilişleri kaldığı yerden devam ediyor.

TOKİ’nin yapmış olduğu resmi açıklamada sosyal medya hesaplarından anbean canlı yayınlanacağı çekilişler, 28 Nisan Salı günü Manisa Köprübaşı’ndaki 75 konut üzerinden başlayacak. Kura çekiliş sürecinin gidiş sıralamasında Manisa Akhisar’daki 125 konut, Manisa Salihli’deki 150 konut ve Denizli’deki 118 konut projeleri sırasıyla yer almakta.

Başvuru yapan vatandaşlar kura takvimlerine Toplu Konut İdaresi’nin resmi web adresinden ulaşabilir. Ayrıca Ziraat Bankası üzerinden başvuruda bulunan kişilerin, kurada hak sahibi olmamaları durumunda ön ödemelerini şubelere gitmeden alabilecekler. ATM üzerinden geri alabilecekleri ödemelerde, Halk Bankası üzerinden başvuru yapan kişilerin banka tarafından hesaplarına EFT sistemiyle paraları iade edilecektir.