Kategoriler
Proje Haberleri

Leo Residences Nevita ile yurtdışına açılıyor

Leo Residences projesi Galatasaray Spor Kulübü ve global gayrimenkul yatırım şirketi Nevita arasındaki iş birliği ile hayata geçirilmektedir. Satışına başlanacak projede Nevita’nın uluslararası yatırımcı ağından yararlanarak önemli bir gelir elde edilmesi hedefleniyor. Bu bağlamda 17 Aralık Cumartesi günü, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda saat 16.00’da projenin bütün ayrıntıları konuşulacak. Ayrıca Galatasaray camiasıyla gayrimenkul sektörünün liderlerinin bir araya geleceği bir lansman gerçekleştirilecektir. Konuya ilişkin olarak bugün bir basın toplantısı gerçekleştirilmiştir.

“Leo Residences Galatasaray’a yakışan aslan gibi bir proje”

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, Galatasaray’ın maddi bağımsızlığını elde etmesi için bu projenin çok önemli olduğunun altını çizmiştir. Ayrıca Özbek; “Değerli basın mensupları, bizi izleyen sevgili Galatasaraylılar. Bugün burada Mecidiyeköy’deki binamızla alakalı Nevita’yla yaptığımız ortaklığın imza töreninde bir aradayız. Hepiniz hoş geldiniz. İlk gün söylediğim gibi ilk amacımız Galatasaray’ın mali açıdan güçlü, sportif başarıya sahip, her branşta rekabet eden bir spor kulübü durumuna getirmektir. Bunun için de çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor. Bu çalışmalardan birisi de Mecidiyeköy’de yer alan gayrimenkullerimizin geliştirilerek büyümesi. Söz konusu projeyle kulübümüzün üstünde ağır yük olan Bankalar Birliği Anlaşması’ndan çıkmanın ilk adımını atacağız. Üstelik Florya ve Kemerburgaz projelerimizin sürat kazanması açısından Mecidiyeköy projesi büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullanmıştır.

Başkan Özbek, Galatasaray için çok değerli olan proje için global anlamda tecrübeli bir gayrimenkul şirketiyle çalışmanın çok önemli olduğuna değindi. Bununla birlikte Başkan Özbek; “Nevita’ya ve Sayın Faruk Akbal’a huzurunuzda teşekkür ediyorum. Aramızdaki ortaklığın gelecekte büyüyerek devam etmesini temenni ediyorum. Projemizin adı Leo. Galatasaray’ımıza yakışan aslan gibi bir proje olacak. Bütün Galatasaraylılardan bu projeye önemli bir yatırım avantajı olarak bakmalarını rica ediyorum. 17 Aralık’ta stadımızda projemizin lansman gecesini gerçekleştireceğiz. Hepiniz davetlisiniz. O günkü lansman daha tanıtıma yönelik. ‘Leo Residences’ projesinin ayrıntılarını anlatan, satışına başlandığı güzel bir lansman olacaktır. Hepinizi ayın 17 Aralık’ta stada bekliyoruz. Bu lansmanı kesinlikle izlemeniz gerek. Heyecan verici bir lansman olacak. Hepinize teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulunmuştur.

“Türkiye’ye 2 milyar doların üstünde döviz girdisi sağladık”

Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal ise projeye dair açıklamalarda bulunmuştur. Akbal, bu önemli projeyi büyük yatırımcılarla kısa zamanda buluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Ayrıca Akbal; “Bugün bu tarihi imzaya şahitlik ediyor olmaktan gurur duyuyorum. Oldukça onur verici bir gün yaşıyoruz. Nevita olarak kuruluşumuzdan bugüne 9 seneyi geride bıraktık. 9 yıllık süre içerisinde direkt ve dolaylı yatırımlarla Türkiye’ye 2 milyar doların üzerinde döviz girdisi getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bunun Nevita’nın kurduğu global ağ neticesinde başardık. Bu sistemle beraber dünyanın farklı 4 kıtasında 3.500 acentemiz, çözüm ortaklarımız, yerel ortaklık yaptığımız kurumlarla birlikte çok güçlü bir ekosistem oluşturduk. Bu dağıtım ağı yalnızca Nevita için değil, ülkemiz için çok önemli dağıtım ağı durumuna gelmiştir. Yurtdışında ortaklık yaptığımız temsilcilerle iletişimimizi daha kuvvetlendirmek için dünyanın belli başlı metropollerinde Nevita’nın deneyim ve satış merkezlerini ofis olarak kurup yaşama geçiriyoruz.” dedi.

“Dünyada yüksek gelir grubu 20 milyon insan var”

Başkan Akbal, 2023’te Londra, Dubai ve Moskova’daki deneyim merkezlerini devreye alacaklarını açıklamıştır. Ayrıca Faruk Akbal; “Dünyada yüksek gelir grubu olarak nitelendirilen 20 milyon üzerinde insan mevcuttur. Bunların sahip olduğu toplam sermaye 80 trilyon doların üzerindedir. Biz de Nevita Luxury markasıyla dünyada minimum 1 milyar dolar ve üstü yatırım gücüne sahip olan nitelikli yatırımcıları tespit edip, bulup ülkemize katkı sağlıyoruz. Bunları Galatasaray’ın Leo projesiyle de buluşturmayı planlıyoruz.” açıklamasında bulunmuştur.

Akbal, bu ortaklığı bir spor kulübü ile bir gayrimenkul global yatırım şirketinin de iş birliği açısından güzel bir örnek olduğuna değinmiştir. Ayrca Başkan Akbal; “Biz de Leo Residences projesini dünyaya en iyi biçimde anlatarak az önce anlattığım global sermayeden Galatasaray’ın istifa etmesini istiyoruz. Dünyada her sene 400 milyar dolar gayrimenkul yatırımı uluslararası arenada gerçekleşiyor. Yabancılar her sene başka bir ülkeden 400 milyar doların üzerinde gayrimenkul satın alıyor. Biz istiyoruz ki bunun belli bir bölümünü Galatasaray alsın. Bu uluslararası finansmanla da Galatasaray’ın finansal gücünün büyümesine katkı sağlamış olalım.” ifadelerini kullanmıştır.

“Leo Residences, içimize sinen bir proje oldu”

Başkan Akbal, Leo Residence projesinin içlerine sinen bir proje olduğuna dikkat çekti. Bununla birlikte Akbal; “Hem konut miksi hem deestetik yapısıyla inşallah ses getirecek bir proje olmaktadır. Bunda hiç kuşkusuz Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur’un çok emeği bulunuyor. Kendisine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Kendisinin sektörel tecrübesi ve dokunuşları çok yarar sağlamıştır. Galatasaray’ın marka ve camia gücü, lokasyonu, Nevita’nın güçlü satış ve dağıtım ağıyla beraber sağlanacak en iyi hasılatı gerçekleştirmek istiyoruz. İş yalnızca satmakla bitmeyecek. Galatasaray’a güvenerek yatırım yapan uluslararası yatırımcıların buradan en iyi geri dönüşleri sağlamasını diliyoruz. Bu sebeple bu projemizde yeni nesil konaklama deneyimimizi yatırımcıyla buluşturacağız. Otelciliği gayrimenkul ve teknoloji ile bütünleştiren yeni bir model ile yatırımcılarımıza yüksek gelir getirici bir model ortaya koyduk. “Serviced Apartments” isimli yeni grup iştirakimiz bu konuda oldukça önemli gayret gösteriyorlar Galatasaray’ımıza özel çok rekabetçi ve yatırımcı lehine güzel teklifler geliştiriyorlar.” sözlerini kullanmıştır.

“Foldhome konsepti ile planlanan sosyal alanlar olacak”

Akbal, sektördün bayrağını taşıyan Nef’in önemli buluşlarından ‘foldhome’ konseptiyle planlanan sosyal alanlar olacağını sözlerine eklemiştir. Ayrıca Akbal; “Bu özellikler de projeye değer katacak. Satış ofisimiz kuruldu. İlerleyen haftadan itibaren rezervasyonlarımızı alarak müşteri sunumlarımız başlayacaktır. Bunun çok uzun bir zamana yayılacağını düşünmüyoruz. Bunu da zaten istemiyoruz. Galatasaray’ı bu kaynakla en hızlı biçimde buluşturacak tüm kaynaklarımızı seferber etmek istiyoruz. Dursun Başkanımızın ortaya koyduğu vizyon heyecan verici. Galatasaray’ın finansal bağımsızlığı ve büyümesi için çok doğru bir vizyon ortaya koymuştur. Biz de Nevita ailesi olarak elimizden gelen tüm çabayı, başkanımızın bu vizyonuna ulaşabilmesi için seferber edeceğiz. Değerli katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” şeklinde konuşmuştur. Akbal, 17 Aralık’taki lansmana Türkiye’den ve yurtdışından 4.000’e yakın uluslararası gayrimenkul temsilcisini davet ettiklerini belirtmiştir. Ayrıca Akbal; “Galatasaray camiası ve gayrimenkul sektörünün buluşacağı çok keyifli, ciddi hazırlıkların yapıldığı bir organizasyon bizi bekliyor.” diyerek sözlerini noktalamıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…