Kategoriler
Emlak Haberleri

Lüks konut vergisinde değerleme bilmecesi

Yeni bir vergi düzenlemesi gündemde.

5 milyon TL ve üzeri bir değere sahip evi bulunan vatandaşlar, 2020 yılından itibaren yeni bir vergilendirme sistemi ile karşılacaklar. Söz konusu olan yeni vergi “Değerli Konut Vergisi” olarak adlandırılıyor.

Bahsi geçen Değerli Konut Vergisi’ne göre evin değeri 5 milyon TL ile 7,5 milyon TL arasında olanların vergileri binde 3 olarak vergi ödeyecek. Eğer evin değer, 7,5 milyon TL ile 10 milyon TL arasındaysa binde 6 değerinde vergi verecek. 10 milyon TL’nin üzerinde evi olanların vergileri ise binde 10 olarak yansıtılacak.

Söz konusu olan Değerli Konut Vergisi her yıl ödenecek.

Lüx Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Örneklerle konudan bahseden Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Evin değeri  tam 5 milyon TL ise 15 bin TL, 7.5 milyon TL ise 22 bin 500 TL, 8 milyon TL ise 48 bin lira, 11 milyon TL ise 10 bin lira vergi ödenecek.” dedi.

Bahsi geçen vergileri ödemek için vatandaşlara iki aylık bir süreç veriliyor. 20 Şubat’a kadar ödeme yapılması gerekiyor. Ek olarak da söz konusu vergiyi şubat ve ağustos olarak iki taksitte ödeyebilirsiniz.