Kategoriler
Toki Haberleri

Malatya’da 393 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının öncülüğünde TOKİ tarafından Gelincik Tepesi’nde 2. Etap 393 deprem konutu yapımı tamamlanmıştır. Konutlar, Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kura töreniyle hak sahiplerine teslim edilmiştir. Battalgazi’deki kırsal mahalleler ile Pütürge, Doğanyol, Arguvan, Hekimhan, Kuluncak ve Akçadağ ilçelerinden mazeret beyan edilmiştir. Böylece Gelincik Tepesi’nde konut talep eden hak sahibi vatandaşlar için Battalgazi Halk Eğitim Merkezi’nde kura töreni düzenlenmiştir.

“Toplam 393 adet konutu teslim edeceğiz”

Vali Aydın Baruş, törende, 24 Ocak 2020’deki depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla devletin bütün kurumlarının harekete geçtiğini belirtmiştir. Ayrıca şunları kaydetmiştir;

“Dertlerinize derman olmak için devletin tüm kurumları seferber olmuştur. Bu süreçte vatandaşlarımızın bütün dertlerini dinleyerek bu problemlerin çözüme kavuşması konusunda milletvekillerimizin çok büyük katkıları olmuştur. Her bir vatandaşımızın yaşadığı problem aslında bizim problemimiz. Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu talimatta; ‘Hiçbir vatandaşın çaresiz durumda bırakılmaması ve mutlaka problemine bir çözüm getirilmesi’ bulunmaktadır. Bizler de bu süreci bu talimatlarla yönetmeye çalıştık. Birçok konutu ilçelerimizde vatandaşlarımıza teslim ettik. Gelincik Tepe çok zorlu ve sert bir zemine sahip olmaktadır. Depreme son derece dayanıklı bir alan ve depreme karşı dayanıklı konutlar inşa edilmiştir. Toplam 393 adet konutu teslim edeceğiz. Bu süreçte emek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Törene AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder katılmıştır. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Umut Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay katılmıştır. Bunun yanı sıraAFAD İl Müdürü Mustafa Türker ve hak sahibi vatandaşlar katılmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…