Kategoriler
Emlak Haberleri

Malatyalı depremzedelere ısı ve ses yalıtımlı konutlar

Malatyalı depremzedelere ısı ve ses yalıtımlı konutların verileceği haberini duyuran AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 24 Ocak’ta gerçekleşen depremin ardından devam ettirilen konut projeleri hakkında konuştu. Malatya’da gerçekleşen depremin hemen sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı altında başlatılan çalışmalar, bugün itibariyle 86 kırsal mahalleyi kapsıyor. 25 mahallede yapımının hızlandırıldığı 540 konut için hedeflenen inşaat bitiş süresi ise yılsonu oldu. Plan dahiline alınan diğer mahallelerde ise proje ve yer tespit çalışmaları sürüyor.

Malatyalı depremzedelere konut teslim müjdesi

2020 yılının felaketleri arasına girmeyi başaran Malatya depremi, 24 Ocak tarihinde gerçekleşmişti. 6,8 büyüklüğüne sahip depremin Malatya merkeze bağlı olduğunu söyleyen tespitler, özellikle pek çok vatandaşı evsiz bıraktı. Deprem konutları için harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, toplamda 11 ayın sonunda çalışmaları devam ettirdiğini açıklamıştır. Süreci yakından takip eden AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kırsal mahallelerde inşaat sürecinin sürdüğünden bahsetti. 25 kırsal mahallede yer seçiminin tamamlanmasıyla beraber inşaat sürecine giren yetkili isimler, 540 konutluk alanın çalışmalarını yıl sonunda bitirecek. Öznur Çalık’a eşlik eden, AKP İl Başkanı İhsan Koca, deprem konutlarının büyük oranlı tamamlandığı adrese, Malatya’nın Battalgazi ilçesine geldi. Çalık ve Koca’nın saha içini incelediği bölgenin Bulutlu Mahallesi olduğundan söz ediliyor.

AFAD ve TOKİ proje ve tespit çalışmalarını üstlendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), deprem alanlarında konut projelerini devam ettirmektedir. Sürece katılım sağlayan AFAD ile TOKİ’nin birlikte proje ve tespit çalışmalarını üstlendiğini söyleyen Öznur Çalık, “540 konutun inşaat süreci yılsonunda tamamlanacak. Diğer mahallelerimizde yürütülen çalışmalar plan dahilinde, proje ve yer tespiti şeklinde sürdürülmektedir. AFAD ve TOKİ’nin üstlendiği proje ve tespit çalışmaları mahallelere yayılıyor” dedi. Son olarak Bulutlu Mahallesi’nde 26 konut yapımının büyük oranda tamamlandığına dikkat çeken Çalık, vatandaşların mağduriyetlerine bir son verileceğinin altını çiziyor. “Gelinen son noktada konutların yüzde 90’a yakın bitişi görülmektedir” diyen milletvekili; hak sahiplerine anahtar teslimleri için beklemeleri gereken son 1 ya da 2 ayın kaldığını bildirdi. Yüklenici firma ile yapılan görüşmelerin sonucunda mahalleye muhtar evi ile yerel mimariye uygun bir camii yapılacak. Çocukların unutulmadığını söyleyen Öznur Çalık, “Battalgazi Belediyemiz ise çocuk parkı inşa edecek” açıklamasında bulundu.

Yapılar ısı ve ses yalıtımlı

Malatyalı depremzedelere konut teslim süreci hakkında son bilgileri aktaran isim; AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, oldu. Projelendirmeden itibaren yakından takip edilen inşaat süreci, özellikle konutlar hakkında bilgi edinmemize yarıyor. Deprem sonrası hiç zaman kaybetmeden, kırsal mahallelerde ahırlı veya ahırsız bir şekilde çelik konstrüksiyonlu konut yapımına başlandığını belirten milletvekili Çalık, depreme dayanıklı konutların yalıtımlı olduğunu belirtti. Çalık ve ekibine katılım sağlayanlarla birlikte Pelitli ve Erenli Mahallesi’nin gezisi kasım ayının son gününde yapılmış; ardından AKP Kadın Kolları İl Başkanı Özlem Pelitoğlu, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Çevre Şehircilik, AFAD ve TOKİ yetkilileri ziyaretlere katılım sağlamıştır.