Kategoriler
Ekonomi

Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi kapsamında gerçekleştirilen araştırmaların Mart 2020 sonuçları açıklandı. Söz konusu olan endekse göre mart ayı içerisinde konut fiyatlarında artışlar yaşandı.

2020 Mart ayını kapsayan fiyat endeksine göre yapılan araştırmalarda bir önceki aya göre konut fiyatlarının yüzde 0,62 oranında arttığı gözlemlendi. Geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 5,15 oranında bir yükselme yaşandı.

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi kapsamında yapılan araştırmalarda markalı konut projelerine bakıldığındaysa yapılan satışların yüzde 9,94’ünün yabancı yatırımcılara yapıldığı görülüyor. Mart ayında gerçekleşen stok eritme hızı ise yüzde 4,17 seviyesinde gerçekleşmiş durumda.

Gerçekleşen endeks ile ilgili açıklamalarda bulunan GYODER,  “2019’un son ayından itibaren artan stok erime hızının, bu yılın mart ayında da devam ettiği ve yabancıya satışlarda önemli bir hareketlilik yaşandığı görülüyor. Ülkemizde küresel salgın önlemlerinin alınmaya başlandığı mart ayında, markalı konut projelerinde yabancıya satış oranının %9.94 seviyesinde olması, gayrimenkul yatırımlarına yabancı ilgisinin sürdüğünü gösteriyor.” dedi.