Kategoriler
Toki Haberleri

Mersin Toki kura sonuçları isim listesi 2023

Mersin Toki kura sonuçları isim listesi 2023 belli oluyor. Mersin Merkez konut projesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı öncülüğünde 250 bin sosyal konut projesi kapsamında hayata geçirilecektir. İnşaat süreci bir taraftan devam ederken diğer taraftan da kura çekilişleri yapılarak hak sahipleri belli olmaktadır. Bununla birlikte bu toplu konut projesinde hak sahipliği kura çekilişi yapılacaktır. Kura çekilişi sonrasında ise projenin ihalesi yapılacak ve inşaat süreci başlayacaktır. Peki Mersin Merkez Toki Konutları kura çekilişi ne zaman yapılacaktır? Bu proje için başvuruda bulunan vatandaşlar ise kuraların ne zaman çekileceğini merak etmektedir. Sorunun cevabına  haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamında başlatılan kampanyada Türkiye genelinde 81 ilde hayata geçirilecektir. 250 bin sosyal konutun kura çekilişleri ise 7 Kasım 2022 tarihinde başlamıştır. Kura çekilişleri için şimdi ise sıra Mersin İli, Merkez İlçesi’nde yer alan konut projelerinin kura çekilişine gelmiştir. Bu kapsamda Mersin Merkez Toki Konutları projesinde kuralar çekilecektir. Çekiliş sonucu ile birlikte Mersin Merkez Toki Evleri projesindeki ev sahipleri belli olacaktır.

Mersin Merkez Toki kura çekilişi ne zaman?

Mersin Merkez Toki Evleri projesinde kuralar ne zaman çekilecek merak konusu olmuştur. Bununla birlikte vatandaşlar hak sahibi kuralarının ne zaman çekileceğini merak etmektedir. Ayrıca Mersin Merkez’de yer alan meskenleri hak sahipliği kuraları 14 Ocak 2023 tarihlerinde çekilmektedir. Hak sahipliği kura çekilişi 14 Ocak 2023 tarihinde Cumartesi günü yapılacak ve saat 10:00’da başlamıştır. Mersin Merkez toplu konut projesinde toplam 2 bin 122 adet konuta yer verilmektedir. Mersin Merkez Toki konutlarının ardından ise diğer ilçelerin kura çekilişi yapılacaktır.

Toki tarafından hayata geçirilecek konutlar için asgari ücretliler düşünülerek ödeme planı hazırlanmıştır. Toplu konut projesinde yer alan dairelerin aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olması planlanmıştır. Ayrıca ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmaması planlanmaktadır. Ödeme kapsamında bakıldığında ise 240 aya kadar vade imkanı fırsatı sunulacaktır. İlk ödemeler ise Mart 2023 tarihinden sonra başlayacaktır.

İlk etabı hayata geçirilecek olan 250 bin konutun 2 yılda tamamlanarak teslim edilmesi planlanmaktadır. Fiyat olarak bakıldığında ise;

2+1 tip dairelerin fiyatları 608 bin TL’den başlamaktadır. Ayrıca aylık taksitler ise 2.280 TL’den başlamaktadır. 240 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olmak mümkündür.

3+1 tip dairelerin fiyatları 850 bin TL’den başlamaktadır. Ayrıca aylık taksitler ise 3.187 TL’den başlamaktadır. 240 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olmak mümkündür.

Kura çekilişi nerede yapılacak?

Mersin Merkez Toki Konutları projesi 250 bin sosyal konut projesi kapsamında hayata geçirilecektir. Toplu konut projesinin kura çekilişi Eskişehir Porsuk Spor Salonu’nda yapılacaktır. Hak sahipliği kura çekilişi noter huzurunda yapılacaktır. Ayrı kura çekilişi Toki’nin Youtube hesabı üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır. Kura çekilişi için canlı yayın saat 10:00’da başlayacaktır.

Mersin Merkez Toki Konutları projesinde 2+1 ve 3+1 tip evlerin yer alması planlanmaktadır. Bu dairelerin büyüklükleri ve fiyat bilgileri ise projenin ihalesi yapıldıktan sonra belli olacaktır. Ayrıca yapılan kura çekilişi ile vatandaşlar bir daire sahibi olacaklardır. Hak sahibi olup sözleşme imzalayan vatandaşlar dairelerin borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Mersin Toki kura sonuçları isim listesi 2023

Toplu konut projesindeki tüm dairelerin kura çekilişi 14 Ocak 2023 tarihinde Cumartesi günleri gerçekleştirilecektir. Ayrıca hak sahibi belirleme kura çekilişi saat 10:00’da canlı olarak TOKİ’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanacaktır. Mersin Merkez toplu konut projelerindeki konutların hak sahipliği kuraları çekildikten sonra daire sahipleri belli olacaktır. Toplu konut projesi hak sahipliği belirleme kuraları ile ilgili detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Toki kura sonucu sorgulama sayfası için tıklayınız…

Mersin Merkez Toki kura çekilişi canlı izle

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…