Kategoriler
Emlak Magazin

Müjde Ar kaçak daire sahibi olduğu konusuna açıklama getirdi

Müjde Ar turizm cenneti olarak bilinen Bodrum’da uzun süredir bir otel hakkındaki şikayetlerini sürdürüyordu. Ancak yapılan tespite göre oteli şikayet eden oyuncunun imar barışına başvurduğu ve cins değişikliğini onaylattığı görüldü.

Müjde Ar konutu için cins değişikliği yaptı

Bodrum Gündoğan bölgesinin birçok ünlü sanatçıya sahne olduğu bilinirken, otelden şikayetçi olduğu söylenen oyuncunun imar barışına başvurduğu bildirildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı CHP Genel Merkezine ve kamuoyuna şikayet ettiği konuşulan Müjde Ar’ın imar değişikliğine yaptığı başvuru tepki çekti. Bodrum Belediyesi Gündoğan bölgesi imar planlarına göre, bölgenin turizm sınıfında yer aldığı ortaya çıktı.

Turizm imarı bölgesinde kanun “Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut” projelerine izin vermektedir. Karma kullanım alanı olarak açılan bölgenin; tek başına konut alanı olarak kullanılmamak kaydı ile ticaret, turizm ve konut kullanımlarından konut haricinde biri veya ikisi birlikte yer almalıdır.

Turizm bölgesinden apart ruhsatlı yapı aldı

Rezidans, otel, apart otel gibi başlıca konaklama tesislerinin yer aldığı bölge üzerinde oyuncu Müjde Ar, konut satın aldı. Turizm bölgesinde günü birlik apart ruhsatlı yapı alan Ar’ın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çıkardığı imar affına başvuruda bulunarak konut olarak çevirdiği iddia edildi. Oyuncunun imar affına başvuruda bulunmadan önce hakkında şikayette bulunduğu Bodrum Belediyesi için gerekli ödemeleri yapıp yapmadığı konuşuluyor. Apart otellerin genellikle düşük vergi ödemesiyle bilindiği bölge üzerinde başvuru sonucu oluşturulan imar değişikliği Müjde Ar’ın başına ne tür işler açacağı ise merak konusu oldu. Turizm işletmesini şikayet etmek isterken kendisinin de kaçak yapılar için oluşturulan imar affına başvuruda bulunmuş olması güne damga vurmuştur.

Oyuncudan açıklama geldi

Basında yer alan “Müjde Ar’ın evi kaçak çıktı” haberlerinin ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a mektup yazan oyuncu gerekli açıklamaları yaptı. Mektupta yer alan açıklamasında,”Sitede oturduğum evim kaçak değil. Her şeyden önce ısmarlama haberde yazıldığı gibi sitedeki dairem kaçaksa sizi görevinizi yapmaya ve evimi yıkmaya davet ediyorum. Keşke bu çabanızı 2,5 aydır Gündoğan sakinleri için işkenceye dönüşen gürültü kirliliğini sonlandırmak için harcasaydınız” sözlerine yer verdi.

Yeşilçam dünyasının en sevilen oyuncuları arasında bir zamanlar fırtınalar estiren Müjde Ar, haberlerde geçen “şikayetini geri çeksin” sözlerine itibar etmediğini ve tehditleri reddettiğini şu sözlerle bildirmiştir:

“Bu ülke ve bu şehir, kamu gücünü vatandaşlar aleyhinde kullanan yöneticilerden çektiği kadar kadar hiçbir şeyden çekmedi. Ne mutlu ki bu tür yöneticilerin siyasetteki ömrü çok uzun olmuyor. Saygılarımla”

Şikayet için geri adım atılmadı

Bodrum ilçesinde oturum sağlayan oyuncunun bir süre önce evinin yakınında yer almakta olan otelle ilgili şikayet kaydı oluşturulduğu aktarıldı. Özellikle otelin restoranından gelen yüksek ses, belediye ekiplerince önlenmemesi sonucunda bu yönteme başvurulmuştur. Konuya kayıtsız kaldıkları iddiasında bulunan oyuncu süreci yargıya taşıdığını bildirmişti.