Kategoriler
Toki Haberleri

Nevşehir Kozaklı, Acıgöl, Derinkuyu Toki kura sonuçları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Nevşehir İli, Kozaklı, Acıgöl ve Derinkuyu İlçelerinde ihalesi yapılarak hayata geçirilecek olan toplu konut projelerinde kura sonuçları belli oluyor.

Nevşehir Kozaklı 2. etap Toki projesinde toplam 147 adet daire, Nevşehir Acıgöl Toki projesinde toplam 124 adet daire ve Nevşehir Derinkuyu Toki projesinde toplam 126 adet daire kuraları bugün çekiliyor. Kozaklı, Acıgöl, Derinkuyu Toki projelerinde yer alan toplam 397 adet dairenin hak sahipliği kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek. Kura çekilişinin sonrasında kura çekilişinde daire sahibi olanların isim listelerinin Toki tarafından yayınlanması süreci başlıyor.

Toplu konut kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Nevşehir İli, Kozaklı, Acıgöl ve Derinkuyu İlçelerinde hayata geçirilecek olan Nevşehir Kozaklı 2. etap Toki Konutları, Nevşehir Acıgöl Toki Konutları ve Nevşehir Derinkuyu Toki Konutları projelerinde kuralar 29 Nisan 2020 tarihinde Çarşamba günü yapılacak. Nevşehir Kozaklı 2. etap Toki Konutları projesinde kura çekilişi 29 Nisan 2020 tarihinde Çarşamba günü saat 10:00’da yapılacak. Nevşehir Acıgöl Toki Konutları projesinde kura çekilişi 29 Nisan 2020 tarihinde Çarşamba günü saat 12:00’da yapılacak. Nevşehir Derinkuyu Toki Konutları projesinde kura çekilişi ise 29 Nisan 2020 tarihinde Çarşamba günü saat 14:00’da yapılacak. Projeler ile ilgili kura töreni corona virüsü önlemleri kapsamında iptal edilmiş olup kura çekilişi internet üzerinden Toki’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanarak yapılacak.

Sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanan kura çekilişi yapıldıktan sonra Nevşehir Kozaklı 2. etap, Nevşehir Acıgöl ve Nevşehir Derinkuyu Toki kura sonuçları isim listesi ilgili yerlerde yayınlanacak. İhalesi yapılarak yöresel mimaride inşa edilecek olan projelerde dairelerin dışında ayrıca sosyal alanlar ile alt yapı ve çevre düzenlemesi işi de yer alacak.

Projedeki daire tipleri neler?

Nevşehir Kozaklı 2. etap Toki Konutları projesinde yer alan daireler 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı tipte tasarlanmış durumda. Projedeki dairelerin 103 tanesi 2+1 dairelerden, 44 tanesi de 3+1 dairelerden meydana geliyor.

Nevşehir Acıgöl Toki Konutları projesinde yer alan daireler 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı tipte tasarlanmış durumda. Projedeki dairelerin 87 tanesi 2+1 dairelerden, 37 tanesi de 3+1 dairelerden meydana geliyor.

Nevşehir Derinkuyu Toki Konutları projesinde yer alan daireler 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı tipte tasarlanmış durumda. Projedeki dairelerin 95 tanesi 2+1 dairelerden, 31 tanesi de 3+1 dairelerden meydana geliyor.

Toki kura sonuçları nerede yayınlanıyor?

Toki 100 bin konut projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilecek olan projelerden biri olan Toki Nevşehir Kozaklı, Acıgöl ve Derinkuyu projelerinde kura sonuçları TOKİ’nin web sitesinden açıklanıyor. İsim listesi ayrıca E-Devlet kapısı sistemi üzerinden E-Devlet Kapısı web sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/toki-talep-toplama-projeleri-icin-hak-sahipligi-kura-sonucu-sorgulama linkinden kullanıcı adı ve şifre girilerek öğrenilebilmektedir.

Nevşehir Kozaklı 2. etap, Nevşehir Acıgöl ve Nevşehir Derinkuyu Toki projelerinden daire edinebilmek için önce yüze 10 peşinat ödeniyor. Peşinat ödendikten sonra kalan tutarı yüzde 0.49 faiz oranı ve 240 ay vade ile ödeyerek daire sahibi olabiliyorsunuz.

Kozaklı 2. etap, Acıgöl ve Derinkuyu Toki projeleri ile ilgili detaylı bilgi almak için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.