Kategoriler
Dekorasyon

NG Stone sektör profesyonelleri ile buluştu

NG Kütahya Seramik, Türk seramik sektörünün lider markalarından biridir. Firma mermer, inşaat ve yapı malzemeleri sektörlerinde faaliyet gösteren firma temsilcileri ile bir araya gelmiştir. Etkinlik için NG Afyon Otel’de bir araya gelinmiştir. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sektör profesyonelleri, NG Kütahya Seramik’in en yeni markası NG Stone ürünlerini showroomda ve fabrikalara düzenlenen gezilerde yakından inceleme fırsatı bulmuştur. Ayrıca davetliler detaylı bilgi alma olanağı bulmuşlardır.

NG Stone Tanıtımı

Dünya seramik sektörünün öncü markalarından NG Kütahya Seramik, yeni nesil tasarımlarını ve inovatif ebatlı ürünlerini, müşteri ve sektör profesyonelleriyle buluşturmaya devam etmektedir. Ayrıca NG Stone serisi ilk kez Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı UNICERA’da tanıtılmıştır. Türkiye ve dünyaya tanıtan NG Kütahya Seramik, bu kez inşaat, mermer ve yapı malzemeleri alanında faaliyet gösteren sektör profesyonellerini NG Stone serisinde yer alan ürünlerle ilgili daha detaylı bilgi vermek üzere Afyonkarahisar’da buluşturdu.

Erkan Güral’ın Vizyonu

4 gün süren etkinliğin sonunda düzenlenen gala gecesinde konuşan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, dünyanın en büyük ebatlı seramiklerinin yer aldığı NG STONE serisinin son teknoloji imkanlarla üretildiğini söylemiştir. Ayrıca bu teknolojiyi Türkiye’ye taşıyabilmek için çok iyi araştırma yapıldığını belirtmiştir. Güral, sözlerine şöyle devam etti:

Cari Açığı Azaltma Çabası

“Türkiye’de seramik olarak neleri ithal ediyoruz, bunları üretebilmek için hangi teknolojilere ihtiyaç duyuyoruz bunu araştırdık. Zaten NG grubu olarak ulaştığımız bir teknoloji ve üretim kapasitesine sahiptik. Makinelerimizin siparişlerini verdik. Makinelerin gelmesi, kurulması ve üretim aşamasına geçilmesi sadece bir senede tamamlandı. Ayrıca 28 Şubat 2024’te bugün NG STONE serimizi ürettiğimiz fabrikamızın açılışını yapmak nasip oldu.”

Yerli ve Milli Üretim Vurgusu

Erkan Güral, Türkiye’nin her yerinden birlikte iş yaptıkları misafirlerin etkinlikte yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir. Ayrıca yerli ve milli üretimin önemine dikkat çekmiştir. “Ekonomiyi ayakta tutan KOBİ’sinden büyük üreticilerine bizleriz. Bizler ekonomiyi canlandıracağız, bizler ekonomiyi ayakta tutacağız. Tabi bunun da belirli şartları var.”

Ticarette TL Kullanımı

Erkan Güral, ithalatın dolar ve Euro bazında peşin yapılmak zorunda olduğunun altını çizmiştir. Ayrıca NG Grubu olarak aynı ürünleri TL olarak, hatta taksitle verebilmeyi amaçladıklarını belirtmiştir. “İnandığımız şeyleri hep yaptık, biz buna da inanıyoruz. İstiyoruz ki, işlerimiz ülkemiz ekonomisine çok daha güzel ve katma değer katacak şekilde olsun.”

Demir Nafi Güral’ın Konuşması

Erkan Güral, oğlu Demir Nafi Güral’ı sahneye davet etti ve dedesi Nafi Güral’ın sözlerini hatırlattı. Demir Nafi Güral, “Dedem Nafi Güral bizleri karşısına aldığında hep şunu söyler: ‘Bir malı alacaksanız ülkenizden alın, ithalat en son seçeneğiniz olsun’. Milli üretimin değerini her fırsatta bizlere bu sözlerle anlatır.”

Göksen Yedigüller’in Açıklamaları

Sektör profesyonelleri NG Afyon Otel’de konaklamıştır. Buradaki bilgilendirme toplantısında NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Göksen Yedigüller konuşma yapmıştır. NG Stone markasının Türk seramik sektöründe yeni bir dönemi başlattığını vurgulamıştır.

Yedigüller; “NG Stone, siz değerli paydaşlarımızın varlığı ile ülkemizin dört bir yanına ulaşacak ve etkinlik alanımızı arttırmaya devam edeceğiz. Hayallerimiz artık daha büyük, hedeflerimiz daha yüksek. Hep birlikte, NG Stone markamızın sektördeki liderliğini taçlandırmak için koşacağız. Ancak bununla yetinmeyeceğiz; en iyinin ötesine geçeceğiz!” dedi.

NG Stone Ürünlerinin Özellikleri

NG Stone serisi uygulama ve kullanım anlamında birçok özelliğe sahiptir. İç ve dış mekân başta olmak üzere lavabo ve tezgâh gibi çok sayıda alanda kullanılabilmektedir. Ayrıca bu serinin diğer özellikleri kolay temizlenmesi, hijyenik yüzeyi, farklı yüzey seçenekleridir. Ve ayrıca lekelenmeye ve kimyasallara karşı dirençli yapısı, termal şok, nem, UV ışınları, çizilme ve aşınmalara karşı son derece dayanıklı olmasıdır.

NG Stone’un Türkiye’ye Katkıları

Erkan Güral, NG Stone serisinin Türkiye’ye sağladığı ekonomik katkılara değinerek, yerli üretimin cari açığı azaltmadaki rolünü vurguladı. “Bizim NG ailesi olarak hayalimiz şudur: Çalıştığımız sektörlerde ülkemizin cari açığına vesile olan ithalat ürünlerinin önünü kesebilmek…”

Etkinlik Programı

NG Stone serisinin tanıtım etkinliği 4 gün boyunca devam etti. Sektör profesyonelleri showroom gezisi yapmıştır. Ayrıca Kütahya’daki NG Stone serisinin üretildiği endüstri 4.0 fabrikasını da ziyaret etme imkanı bulmuştur.

Showroom ve Fabrika Gezisi

Türkiye’nin dört bir yanından gelen firma temsilcileri Afyon’daki showroomu ve Kütahya’da bulunan NG Stone serisinin üretildiği fabrikayı gezerek ürünleri yakından incelediler ve detaylı bilgi aldılar.

Gala Gecesi ve Sonuç

Etkinliğin sonunda düzenlenen gala gecesi ve Gökhan Tepe konseri, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Etkinlik boyunca sergilenen ürünler ve sunulan bilgiler, sektör profesyonellerinin beğenisini kazandı. NG Stone serisinin üstün özellikleri ve yerli üretim vurgusu, etkinliğin ana temasını oluşturdu.

NG Kütahya Seramik, etkinlikle, Türkiye’nin dört bir yanından gelen sektör profesyonellerini bir araya getirmiştir. Böylece bu serisinin tanıtımını başarıyla gerçekleştirmiştir. Konuşmacılar yerli ve milli üretimin önemine dikkat çekmiştir. Ayrıca Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak yeni projelerin müjdesini vermiştir. Bu seri, Türk seramik sektöründe yeni bir dönemin habercisi olarak büyük ilgi görmüştür.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Emlak haberler için tıklayınız…