Kategoriler
Toki Haberleri

Niğde Merkez Toki Müstakil Arsa kura sonuçları

Niğde Merkez Toki Müstakil Arsa kura sonuçları için geri sayım başlamıştır.  Söz konusu müstakil arsa projesi için hak sahibi belirleme kura çekilişi vakti gelmiştir. Müstakil arsa projesi Niğde İli, Merkez İlçesi’nde yer almaktadır. Toki tarafından 1 milyon arsa projesi kapsamında Niğde Merkez İlk Evim Müstakil Arsa projesi hayata geçirilmektedir. Bir taraftan 250 bin konut projeleri hayata geçirilirken diğer taraftan arsaların kura çekilişleri 01 Şubat 2023 tarihi itibarı ile başlamıştır. Bu kapsamda Niğde Merkez İlk Evim Müstakil Arsa projesinde hak sahibi belirleme kuraları da çekilecektir. Ayrıca kura çekilişi sonrasında hak sahipleri isim listesi belli olacaktır.

Müstakil arsa projesi İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamında hayata geçirilmektedir. Başlatılan kampanya ile Türkiye genelinde 1 milyon arsa satışa sunulmuştur.  Söz konusu arsalara 1 milyon 177 bin 56 vatandaş başvuruda bulunmuştur. Müstakil arsa için 956 bin 79 kişi başvuruda bulunmuştur. Ayrıca müşterek arsalara ise toplam 220 bin 977 başvuru yapılmıştır.

Arsalar için başvurular 10 Ekim 2022 tarihi itibarı ile başlamıştı. Ayrıca başvurular 07 Kasım 2022 tarihinde ise sona ermiştir. Kura çekilişleri etaplar halinde devam edecektir. Bu kapsamda ise sıra Bitlis ilinde yer alan müstakil arsa projelerinin kura çekilişine gelmiştir. 03 Şubat 2023 tarihinde ise Niğde Merkez İlk Evim Müstakil Arsa projesinde kuralar çekilecektir. Çekiliş sonucu ile birlikte Niğde Merkez İlk Evim Müstakil Arsa projesindeki arsa sahipleri belli olacaktır.

Söz konusu müstakil arsa projesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı öncülüğünde 1 milyon arsa projesi kapsamında hayata geçirilmektedir. Başvuruların sona ermesinden sonra ise şimdi de kura çekilişleri yapılarak hak sahipleri belli olacaktır. Bununla birlikte söz konusu müstakil arsa projesinde hak sahipliği kura çekilişi yapılacaktır. Kura çekilişi sonrasında ise projelerin inşaat süreci başlayacaktır. İnşaat süreci ise iki yıl içerisinde tamamlanması gerekecektir. Peki Niğde Merkez İlk Evim Müstakil Arsa hak sahipliği kura çekilişi ne zaman yapılacaktır? Bu proje için başvuruda bulunan vatandaşlar ise kuraların ne zaman çekileceğini merak etmektedir. Tüm detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Niğde Merkez İlk Evim Müstakil Arsa kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Niğde Merkez İlk Evim Müstakil Arsa projesinde 700 adet müstakil arsa, 219 adet ise müşterek arsa yer almaktadır. Ayrıca bu projede yer alan müşterek arsalarda geçerli başvurular hak sahibi olarak kabul edilmiştir. Bahsi geçen müstakil arsalar için hak sahipliği kura çekilişi 03 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir. Müstakil arsaların yer aldığı projede hak sahipliği kura çekilişi 03 Şubat 2023 tarihinde Cuma günü başlayacaktır. Cuma günü kura çekilişinin başlama saati ise 10:00’da olarak belirlenmiştir.

Niğde Merkez İlk Evim Müstakil Arsa projesindeki kura çekilişi TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanmaktadır. Müstakil arsa projesinin kura çekilişi noter huzurunda yapılacaktır. Ayrıca müstakil arsa projesindeki arsaların hak sahipliği kura çekilişi canlı yayın ile yapılacaktır. Niğde Merkez İlk Evim Müstakil Arsa kura çekilişi sonrasında ise diğer ilçelerde yer alan arsa kura çekilişi yapılacaktır.

Arsa tahsis bedelinin yüzde 10’u peşin olmak üzere geriye kalanı 9 yılda 9 eşit taksitle ve faizsiz olarak ödenecektir. Ayrıca arsa tahsisi yapılmasının ardından yüzde 10 arsa tahsis bedeli peşinatı ödenecektir. Bununla birlikte noter taahhütnamesi imzalanarak arsa tahsis bedelinin geriye kalan 9 taksiti 9 yılda 9 eşit taksite bölünecektir. Toki’yi izafeten Ziraat Bankası A.Ş. ile borçlanma sözleşmesi imzalanmasından sonra ise arsa tahsisi netleşecektir.

Taksit ödeme tarihi ise; peşinat bedelinin ödenmesinin ardından, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 sene sonraki tarih olarak belirlenecektir. Tahsis sahibi peşinat tutarı yatırıldıktan 1 sene sonra ödemeye başlamaktadır. Üstelik taksitler aylık veya yıllık olarak eşit taksitler şeklinde ödeyebilecektir. Fakat sözleşme aşamasında aylık veya yıllık sözleşme seçeneklerinden yalnızca bir tanesi tercih edilebilmektedir. Netleşen arsa tahsisinin ardından tahsis sahibinin yükümlülüklerini yerine getirmesini teminen taahhütname alınmaktadır. Bununla birlikte 3 ay içerisinde ipotekli ve taksitli olarak tapu devri yapılmaktadır.

Arsa fiyatları ise müstakil olanlar 350 ile 500 metrekare olup 192 bin 500 TL’den başlamaktadır. Taksitler ise 1.604 TL’den başlamaktadır. Hisseli arsaların fiyatları ise 112 bin 500 TL’den başlamaktadır. Bu hisseli arsalar için taksitler ise 937 TL’den başlamaktadır.

Niğde Merkez Toki Müstakil Arsa kura sonuçları

Niğde Merkez İlk Evim Müstakil Arsa projesinde hak sahipliği kuraları 03 Şubat 2023 tarihinde çekilecektir. Söz konusu konut projesinde bulunan müstakil arsaların kuraları çekilecektir. Böylece müstakil arsaların hak sahipleri yapılan kura çekilişi sonucu belli olacaktır.

Toplu konut projesinde kura çekilişi Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanmaktadır. Canlı yayında söz konusu toplu konut projelerine başvuru yapan vatandaşların kura sonuçları belli olacaktır. Niğde Merkez İlk Evim Müstakil Arsa projesinde bulunan arsaların hak sahipliği kura çekilişi yapılacaktır. Kura çekilişi tamamlandığında ise Niğde Merkez İlk Evim Müstakil Arsa projesindeki hak sahipleri belli olacaktır.

Müstakil arsa projesinde 300 ve 500 metrekarelik olmak üzere toplam iki tip arsaya yer verilecektir. Bu arsaların büyüklükleri ve arsa fiyatları bilgileri ise projenin ihalesi yapıldıktan sonra belli olacaktır. Ayrıca yapılan kura çekilişi ile vatandaşlar bir müstakil arsa sahibi olacaklardır. Hak sahibi olup sözleşme imzalayan vatandaşlar arsaların borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Müstakil arsa projesi hak sahipliği belirleme kuraları ile ilgili detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Niğde Merkez Toki İlk Evim Müstakil Arsa kura çekilişi canlı izle

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…