Kategoriler
Proje Haberleri

Ofis kiralarında düşüş fabrika kiralarında ise artış

Ofis kiralarında düşüş fabrika kiralarında ise artış günümüzde artan salgın dolayısıyla değişikliğe uğramıştır. Pandemi ile birlikte artan imalat sektöründe de yer ihtiyacı nedeniyle fabrika kiralarında yükselmek durumları ortaya çıkmıştır. Evde çalışma nedeniyle ise ofis kiralarında artış yaşanmamıştır. Pandeminin yıldızı ise yüzde 48 oranında artan fiyatlarla müstakil evler olmuştur. Bunun nedeni ise salgın sonucu insanlarla oluşan korku onları tek katlı ferah ve bahçeli evlere taşınmaya itmiştir.

Pandemi dolayısı ile yüzde 44 artış

Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği’nin başkanı olan Hakan Akdoğan bir açıklama yapmıştır. İstanbul genelindeki kiralık rezidans fiyatlarına bakıldığında son bir yıl içerisinde artış söz konusudur. Bu artış genel olarak yüzde 34 seviyesinde olduğu da söylenebilir. Rezidans kiralarında son 1 yılda yaşanan artış 44 seviyesindedir. İzmir’deki artış yüzde 30 oranında olduğunu söyleyebiliriz. Bu açıklamanın ardından pandeminin getirdiklerini görebilmek mümkündür.

Ofis kiralarında düşüş fabrika kiralarında ise artış dolayısıyla ofise ilgi düşük

Artık bazı sektörlerde işler evden yürütüldüğü için ofis alımında düşüş gözle görülmektedir. Ofis kiralarının düşmesinin yanı sıra fabrika kiralarında artış görülmüştür. Bunun nedeni ise imalat sektöründe yer ihtiyacının olmasından dolayıdır. O size ilginin düşmesinin ardından herhangi bir şekilde maddi artist söz konusu olmamaktadır.

Ofis Kiralarında Düşüş Fabrika Kiralarında Artış ve Aynı Zamanda Müstakil Evlere İlgi Çokluğu

Ofis kiralarında düşüşün yaşandığını fabrika kiralarında imalat sektöründe yere ihtiyaçtan dolayı artışın yaşandığını söylemiştik. Aynı şekilde insanlar bu pandemi dolayısıyla müstakil ev tercihini arttırmıştır. Bunun nedeni salgından korkan insanların daha çok kendi alanları dolayısı ile yaşamını sürdürme isteğidir. Ayrıca apartmanda yaşayan insanların hem ruhsal hem fiziksel açıdan kötü etkilendiğinde söylemek mümkündür. Bu nedenle müstakil evlere taşınma yüzdeliği yükselmiş vaziyettedir. Daha çok pandemi nedeniyle bahçe ile teraslı ve havuzlu evlere ilgi çokluğu yaşanmıştır.

Fabrikalara talebin yükselmesi 

Fabrikaya taleplerin yükselme nedeni imalat daha çok çoğalmasıdır. Dolayısı ile insanlar evlerine ve kendilerine daha çok vakit ayırmıştır. Bunun getirisi olarak isteklerde çoğalmıştır. İmalat sektöründe de bu nedenle artış gözle görülür bir şekilde çoğalmıştır. Fabrikaların kiralarındaki artış bu nedenle oldukça doğaldır. Ancak ofiste çalışan insanların bu pandemi dolayısıyla evlerinde çalışmayı sürdürür. Dünden dolayı ofis kiralarında herhangi bir değişikliğin veya düşün olması oldukça doğaldır.

Bu şekilde pandemi insanları nasıl etkilediği görmek mümkündür. Aynı zamanda fabrika kiralarında düşüş nedenleri ve ofis kiralarındaki değişmezlik açıklanabilmektedir.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…