Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okullar tatil mi? Kar yağışı nedeniyle valilikler peş peşe açıkladı!

Okullar tatil mi sorusu yanıt buluyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde 14 Ocak için eğitime ara verildi.

Okullar tatil mi sorusu yanıt buluyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle

Okullar tatil mi sorusu, kar yağışının etkisini artırmasıyla yeniden gündeme gelmiştir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu raporunu paylaşmıştır. Bunun ardından valiliklerden art arda açıklamalar gelmiştir. Türkiye genelinde kış şartları sertleşmektedir. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini sürdürmektedir. Bu nedenle bazı illerde eğitime ara verilmiştir.

Tunceli’de okullar tatil edildi

Tunceli’de kar yağışı ve buzlanma etkili olmaktadır. Valilik, 14 Ocak günü için karar almıştır. Buna göre eğitime bir gün ara verilmiştir. Açıklamada resmi ve özel tüm eğitim kurumlarının kapsama dahil olduğu belirtilmiştir. Üniversiteler bu kararın dışında tutulmuştur.

Şırnak’ta eğitime ara verildi

Şırnak Valiliği, yoğun kar ve buzlanma uyarısı yapmıştır. Merkez ile Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri kapsam altına alınmıştır. Kreşlerden liselere kadar tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verilmiştir. Aynı zamanda bazı kamu çalışanları idari izinli sayılmıştır.

Erzincan’da buzlanma nedeniyle tatil kararı

Erzincan’da don ve buzlanma riski öne çıkmaktadır. Valilik, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekmiştir. Bu nedenle tüm okullarda ve Kur’an kurslarında eğitime ara verilmiştir. Hamile ve engelli personel idari izinli sayılmıştır.

Giresun’da bazı ilçelerde eğitim durdu

Giresun’da kar yağışı etkisini sürdürmektedir. Alucra, Dereli ve Şebinkarahisar dahil birçok ilçede okullar tatil edilmiştir. Merkez ilçeye bağlı köy okullarında da eğitime ara verilmiştir. İl genelinde ulaşım riskine dikkat çekilmiştir.

Sonuç olarak, okullar tatil mi sorusu bazı iller için yanıt bulmuştur. Valilikler kar yağışı nedeniyle tedbir almıştır. Yeni kararların gün içinde açıklanması beklenmektedir. Gelişmeler oldukça resmi açıklamalar takip edilmelidir.

Diğer Gündem haberleri için tıklayınız…