Kategoriler
Proje Haberleri

Park Mozaik ödül aldı

TEPE ve MESA’nın ortak imzasına sahip olan Park Mozaik için çifte ödül geldi.

Dünyanın en büyük çevre ve bina teknolojisi geliştirici kuruluşu olan United States Green Building Council, (Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Binalar Konseyi), Park Mozaik projesi için çifte ödül verdi. ABD Yeşil Bina Konseyi tarafından Konutlar için LEED Ödülü başlığı altında hem Yılın Projesi hem de Seçtin Konut Porojesi ödülleri Park Mozaik projesine gitti.

Sektördeki elli yıllık tecrübeleri ile birlikte yaptıkları işlerde adından söz ettiren ve güven sembolü olan TEPE ve MESA’nın imzasına sahip Park Mozaik projesi, sahip olduğu ödüllere yeşil konut olarak sürdürülebilirlik hedeflerini projenin başında entegre etmesinin yanı sıra bütünleştirici bir tasarıma sahip olması sayesinde de layık görüldü. Ayrıca uygun fiyatlı bir proje olmasının da büyük katkısı oldu.

Söz konusu olan projede sürdürülebilirlik ve sağlık kavramlarına odaklanılmış durumda. Enerji tasarruflu aydınlatma sistemlerinin yanı sıra su kullanımını da yüzde 40’ın üzerinde bir oranda azaltmak için su tasarruflu armatürler kullanılıyor. İki ödüle birden layık görülen Park Mozaik projesinde gelişmiş havalandırma ve filtreleme sistemi mevcut. Dönüştürülebilir atık için de çalışmalar yapan proje yüzde 96’nın üzerinde olağanüstü bir atık geri dönüşüm oranı elde ediyor.