Kategoriler
Genel

Parsel sorgulama Büyükçekmece

Dataylarını bildiğiniz arsa, tarla, konut vb. taşınmazlar ile ilgili parsel sorgulamak için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü resmi internet sitesindeki Parsel Sorgulama Uygulaması bölümüne girmek gerekiyor. Bu bölüme girildiğinde karşınıza çıkan ekranda İdari, Taşınmaz No, Analiz ve Diğer seçenekleri yer alıyor. İdari bölümüne tıkladığınızda ise karşınıza  İl Seçiniz, İlçe Seçiniz, Mahalle Seçiniz, Ada, Parsel seçenekleri çıkıyor. Bu seçenekleri tam olarak doldurduktan sonra sorgula linkine tıklıyorsunuz. Parsel sorgulama Büyükçekmece işlemi için gerekli tüm bilgileri doldurup sorgula dediğinizde karşınıza sahibi olduğunuz taşınmazın haritada konum bilgilerine görüntüsüne ulaşmış oluyorsunuz.

Parsel sorgulama Büyükçekmece

Veya satın almayı düşündüğünüz bir arsa veya arazi var ise Parsel sorgulama Büyükçekmece işlemini gerçekleştirerek satın almak istediğiniz arsa veya arazinin bilgilerine ulaşabilir, görüntüsünü ve nerede olduğunu görebilirsiniz.

Online parsel sorgulama işlemi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü resmi web sitesi ile yerini öğrenmek istediğiniz taşınmazın  yerini konumunu ilgili belediyelere, Tapu ve Harita Kadastro Müdürlüklerine ihtiyaç duymadan ada ve parsel sorgulaması yapabilirsiniz.

Taşınmaz detay bilgilerini öğrenme

Sistem üzerinde bulunan İl Seçiniz, İlçe Seçiniz, Mahalle Seçiniz, Ada, Parsel seçeneklerini doldurup sorgula dediğinizde harita üzerinde etrafı kırmızı çizgi ile çevrilmiş alan sizin bilgisini almak istediğiniz alanı göstermektedir. Kırmızı alan üzerine tıkladığınızda ise taşınmazın detay bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Parsel sorgulama Büyükçekmece için adres bilgileriniz girerek, enlem-boylam bilgileri ile yada ada-parsel bilgileri ile sorgulama yapabilirsiniz. İmar yasaları baz alınarak sınırları belli olan arazilerin her parçasına verilen isim olan parsel bilgisi ile satın alınmak istenen arazinin konumu ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz. Detay bilgileri içerisinde Taşınmaz No, İl, İlçe, Mahalle / Köy, Ada, Parsel, Tapu Alanı, Nitelik, Mevkii, Zemin Tip ve Pafta bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Taşınmaz No ile sorgulama

Ada, parsel, il, ilçe, mahalle gibi bilgilerle uğraşmak istemiyorum diyorsanız o zaman Taşınmaz No ile sorgulama yapabilirsiniz. Ancak Taşınmaz No bilgisini bilmeniz gerekiyor. Bu bilgiye taşınmaza ait yeni tapu senedi üzerinde Tescile İlişkin Bilgiler bölümünde Taşınmaz No bölümünden ulaşabilirsiniz. Her taşınmazın bir numarası olduğundan taşınmaz no bilgisini biliyorsanız bu numara ile aramak daha pratik olacaktır. Ayrıca Yeni Tapu Senedi üzerinde Konum Bilgisi bölümünde QR kodu bulunuyor. Cep telefonunuz ile bu kod üzerine geldiğinizde yine taşınmaz ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Parsel sorgulama işlemi için buraya tıklayınız