Kategoriler
Ekonomi Konut Kredisi

QNB Finansbank evini değiştiren konut kredisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından koronavirüs salgını nedeniyle açıklanan destek paketi kapsamında 500 bin TL’nin altında olan konutlar için peşinat oranı düşürülmüştü. Yüzde 20 olan peşinat oranı bu paket kapsamında yüzde 10 oranına düşürülmüştü.

QNB Finansbank ise peşinat oranını sıfıra indirdi. Kampanya kapsamında eski evinizi satmayı beklemeden, satın alınacak olan konutun ekspertiz değerinin yüzde 100’üne kadar Konut Kredisi kullanmak mümkün olabiliyor.

QNB Finansbank bu kampanyaya Evini Değiştiren Konut Kredisi adını verdi. Kampanya detayında Evini Değiştiren Konut Kredisi ile eski konutunuzun satılmasını beklemeden hayalinizdeki yeni konuta kavuşma fırsatı sunulduğu belirtiliyor.

180 aya varan vade imkanı sunulan bu kredi türünde sabit faiz oranı ile yeni satın alacağınız konutun ekspertiz değerinin yüzde 100’üne kadar kredi kullanma fırsatı sunuluyor. Kampanyada ayrıca ödeme planı doğrultusunda satın alınan konutunuzu istediğiniz zaman ve istediğiniz şartlarda satabilme fırsatı da sunuluyor.

Evini Değiştiren Konut Kredisi Koşulları

*Kredinizin ödeme planına bağlı olarak 12, 24 veya 36. taksite koyacağınız balon ödeme ile satın aldığınız konutunuzu istediğiniz zaman dilimi içerisinde satabiliyorsunuz.

*Bu kredi yalnızca tapuda konutun vasfı “mesken” olarak belirtilen taşınmazlar için ve sadece gerçek kişiler tarafından kullanılabiliyor.

*Hem mevcut eski konutun hemde de satın alınacak olan yeni konutun ekspertiz değerlendirmesi yapılıyor.

*Teminat olarak mevcut eski konutunuz ve yeni alacağınız konutun ipoteği yeterli oluyor. Bu kredide genel olarak kefil koşulu aranmamakla birlikte banka gerekli gördüğü durumlarda kefil talep edebiliyor.

*Sabit faizli kredilerde kredi taksitlerinin bir ya da birden fazlasının erken ödenmesi talep edildiğinde, kalan vade 36 ayı aşmıyor ise ödenen anapara tutarının yüzde 1’ini, 36 aydan fazla ise yüzde 2’sini geçmeyecek tutarda masraf tahsil ediliyor.

*Mevcut eski konutun satılmasından sonra yapılacak olan balon ödemesi için “erken ödeme masrafı” geçerli olmuyor.