Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

RE/MAX 160 kişiyi işe aldı

RE/MAX Türkiye, nisan ayında 160 kişiyi danışman olarak işe aldı. Daha önce sektörde olan 20 kişi de çalışmaya tekrar başlayarak 160 kişinin içine dâhil oldu. Böylece, Şirketteki gayrimenkul danışmanı sayısı 3 bin 318 kişi oldu. Çalışanların eğitimi ise salgından dolayı çevrim içi olarak verildi.

Pandemi nedeniyle istihdamın zorlaştığı bir dönemde olduğunu vurgulayan RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, “Zorlu süreçte insanlara umut olabilmek paha biçilemez.” sözleriyle bu durumun önemine dikkat çekti.

“Gayrimenkul danışmanlarını bünyemize katarken fiziksel görüşmelerle adayları değerlendirip sınıf eğitimleriyle süreci tamamlayan bir eğitim modelimiz bulunuyor.” diyen Goldştayn, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sınıf ortamında üç gün boyunca yapılan bu eğitimin ZOOM programı aracılığıyla gerçekleştirildiğini aktardı.

Katılım rekora ulaştı

Bölge Direktörü Murat Goldştayn “ZOOM üzerinden kişilerin ve eğitim içeriğinin güvenliğini sağlamak için ‘Waiting Room’ özelliği kullandık. Online eğitim tamamlanma kontrolü ve isim kontrolü sonrasında eğitim sınıfına dâil oldular. İlk eğitim 25-26 Nisan 2020 tarihlerinde 140 kişilik rekor katılım ile düzenlendi. Tekrar sektöre dönen 20 kişi ile birlikte toplamda 160 kişi RE/MAX’e katılmış oldu.” diye konuştu.

Rekoru sürdürecekler

Şirketin bölge direktörü Goldştayn, istihdam sayısında mayıs ayında da yeni bir rekor kırabileceklerini dile getirdi. RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn “140 kişinin katıldığı online eğitimler renkli karelere de sahne oldu. Evlerinden eğitime giren yeni RE/MAX’liler çocuklarıyla birlikte bu eğitime dahil oldu. Zorlu süreçte insanlara umut olabilmek paha biçilemez. Mayıs ayı sonunda tekrarlayacağımız eğitimimiz ile rekorumuzu yenileyeceğimizi düşünüyoruz. İşsizliğin dünya genelinde rekor düzeylere ulaştığı bu dönemde insanlara kariyer fırsatı sunabilmekten çok mutluyuz.” sözlerini kaydetti.

ABD merkezli Şirketin 95 ülkede ofisi, yaklaşık 110 bin çalışanı bulunuyor. Firma, 1997 yılından beri Türkiye’de de faaliyet yürütüyor.