Kategoriler
Proje Haberleri

Regal Plaza Toronto satışlar başladı

Akman Holding, yurt içi ve yurt dışı yatırımlarıyla isminden söz ettirmeye ve yatırımlarına ara vermeden devam etmektedir. Şirket, Kanada Toronto’daki ikinci dev projesi olan Regal Plaza Toronto projesinin satışlarına başlamıştır. Söz konusu proje bölgenin en büyük akıllı ve çevreci karma projesi olma özelliği taşımaktadır. Üstelik Regal Plaza’nın home-ofis dairelerinin şimdiden yüzde 60’ı satılmış durumdadır. Proje, ortalama 2 hafta önce satışa sunulmuştur. Projenin konumu, tasarımı ve yüksek kazançlı potansiyeli ile özellikle uluslararası yatırımcıların ilgisini çekmektedir.

Regal Plaza projesinde yatırımcıların yüzde 10’u Türkler’den oluşuyor

Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, projenin 130 milyon dolarlık bir yatırımla hayat geçtiğini aktarmıştır. Ayrıca Akman, satışları başlayan projenin 2 haftalık süreçte yüzde 60’ının satıldığını bildirmiştir. Bununla birlikte yatırımcıların yüzde 10’unun Türkler’den oluştuğunu söylemiştir.

Başkan Ali Akman proje hakkında bilgilendirme yapmıştır. Akman; “Kanada’da gayrimenkul satışları 2 yıl için yabancılara kapatılmış durumdadır. Yalnızca ticari alanların satışları mümkün oluyor. Bu sebeple bu uygulama bizi kapsamıyor. Projemize ilgi çok önemli bir ölçüde devam ediyor. Regal Plaza, Kanada’nın en büyük şehri ve ticaret merkezi olan Toronto’da, Pearson Uluslararası Havalimanı ile şehir merkezinin tam merkezinde yükselmektedir. Projenin inşaatından satışına kadar geçen bütün süreçlerde gösterdiğimiz yüksek performans ve başarı Türk inşaat sektörünün gücünü yurt dışında kanıtlamamızı sağlamıştır. Sağladığımız bu başarı daha önce Avrupa’da geliştirdiğimiz karma projelerin getirdiği bilgi ve tecrübelerinden oluşmaktadır. Söz konusu proje şirketimizin Kanada’daki ikinci büyük projesidir. Regal Plaza ile bölgenin en büyük karma projesine imza atmış bulunuyoruz.” şeklinde konuşmuştur.

Küresel pazarın yüzde 4,6’sına sahip bulunuyor

Ali Akman, şirketin küresel inşaat pazarında yüzde 4,6’lık paya sahip olduğunu bildirmiştir. Bunun ardından da Türk inşaat sektörünün hızını ve kalitesini ortaya koyan imza projeleri geliştirmeyi sürdüreceklerini aktardı.

Regal Plaza, 40.000 metrekare alan üzerinde kurulu 11 katlı, 204 odalı 5 yıldızlı bir otel, 150 adet home-ofis konut ve 2 katlı alışveriş merkezinden oluşan karma bir proje olarak tasarlanmıştır. Projenin otel bölümü satılmıştır. En altta 2 katlı otopark, üzerindeki 2 katta ise dükkanlar bulunmaktadır. Dükkanların üzerinde ‘condo’ olarak isimlendirilen home-ofis daireler yer almaktadır. Home-ofis dairelerin büyüklükleri 80 ile 100 metrekare arasındadır. Ayrıca dükkanların büyüklükleri 70 ile 400 metrekare arasında değişmektedir. Projenin otel bölümü 12.700 metrekarelik, ofis bölümü ise 10.000 metrekarelik bir alana sahiptir. Dev plazanın zemin katında 12.000 metrekarelik bir alan bulunmaktadır. Bu alanda restoran, kuaför, fitness, eczane ve kuru temizleme yer almaktadır. Regal Plaza’da home-ofis’lerin fiyatları 353.800 Kanada Doları ile 785.200 Kanada Doları arasında değişmektedir. Ayrıca dükkan fiyatları 413.900 ile 2.363.900 Kanada Doları arasında değişmektedir. Regal Plaza projesinde metrekare fiyatları ise 5.787 Kanada Doları’ndan başlamaktadır.

Akman Holding’in imza projesi

Regal Plaza, Mmerkezi konumu, üst düzey donanımı, akıllı ve çevreci özelliği ile Akman Holding’in imza projelerinden biridir. Üstelik proje teknolojik yapısı ve güvenli donanımıyla da dikkat çekmektedir. Projenin Mart 2024 tarihinde teslim edilmesi planlanmaktadır.

Regal Plaza Toronto Kanada’nın en büyük kenti ve ticaret merkezi Toronto’nun en prestijli bölgesinde yükselmektedir. Üstelik merkezi konumuda yer alması ile ön plana çıkmaktadır. Dixon’da bulunan Toronto Airport East Holiday Inn’in ve Martin Grove üzerinde yer alan Pearson Airport’un hemen yanı başında bulunmaktadır. Ayrıca projenin yol güzergâhında ise Perkins Restoran ve Holiday Inn Otel yer almaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…