Kategoriler
Spor

Şampiyonlar Ligi finali bilet nasıl alınır! Bilet fiyatları ne kadar?

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde heyecan doruktadır. Yarı final müsabakaları geride kaldı ve Real Madrid – Manchester City ile Milan – Inter takımları finalde karşı karşıya gelecektir. Final maçı için biletler satışa çıkmıştır. Şampiyonlar Ligi finali bilet nasıl alınır? Bu yazıda, 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi finali için bilet satın alma işlemleri hakkında detaylı bilgi verilecektir.

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali Biletleri

UEFA, 2023 Şampiyonlar Ligi finali için bilet satışlarının başladığını duyurdu. 10 Haziran 2023 tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda düzenlenecek olan final maçı için biletler 21 Nisan 2023 tarihinde satışa sunulmuştur.

Toplam 72 bin biletin 47 bin 200’ü taraftarlar ve genel halk tarafından satın alınabilecektir. Ayrıca finale kalan iki takımın her biri, kendi taraftarları için 20’şer bin bilet temin edecek. Kalan biletler ise dünya genelindeki taraftarlara UEFA’nın resmi web sitesi UEFA.com/tickets üzerinden satılacaktır. Başarılı olan adaylar e-posta yoluyla bilgilendirilecek ve tahsis edilen fiyat kategorisinde en fazla iki bilet satın alabilecekler.

Finale kalan takımların taraftarlarına ayrılan biletlerin satış ve tahsis süreci, ilgili kulüplerle birlikte düzenlenecektir. Ayrıca kalan biletler ise yerel organizasyon yapısı, UEFA, UEFA’nın üye federasyonları, ticari ortaklar ve yayıncılar için ayrılmıştır.

Şampiyonlar Ligi Finali Bilet Fiyatları ne kadar?

UEFA, 2023 Şampiyonlar Ligi finali için bilet fiyatlarını da açıklamıştır. Bilet fiyatları şu şekildedir:

1-Kategori 4: 70 €

2-Kategori 3: 180 €

3-Kategori 2: 490 €

4-Kategori 1: 690 €

Ayrıca engelli biletleri de satışa sunulacaktır. Engelli biletleri 70 Euro’dan satılacak ve ücretsiz bir refakatçi bileti de içerecektir. Futbolseverler, kendilerine ayrılan kategoride en fazla 2 adet bilet satın alabileceklerdir.

Şampiyonlar Ligi finali bilet nasıl alınır?

Şampiyonlar Ligi finali için bilet satın almak isteyen taraftarlar, UEFA’nın resmi web sitesi UEFA.com/tickets üzerinden bilet satın alma işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bilet satın alma işlemi için izlenmesi gereken adımlar aşağıdadır;

1-UEFA.com/tickets adresine giriş yapın ve ana sayfada bulunan “UEFA Şampiyonlar Ligi Final Biletleri” butonuna tıklayın.

2-Açılan sayfada, bilet fiyatlarına ve bilet satın alma işlemine ilişkin detaylı bilgiler yer alacaktır. Burada “Satın Al” butonuna tıklayın.

3-Bilet satın alma işlemine başlamak için öncelikle UEFA hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Hesap oluşturma işlemi oldukça basittir. Bilgilerinizi doldurun ve hesap oluşturma işlemini tamamlayın.

4-Hesap oluşturma işleminizi tamamladıktan sonra, UEFA.com/tickets adresine tekrar giriş yapın ve “Satın Al” butonuna tıklayın.

5-Bilet kategorisi seçimini yapın ve istediğiniz bilet sayısını belirleyin.

6-Son olarak, ödeme işlemini gerçekleştirin ve biletlerinizi alın.

Biletleriniz UEFA Mobile Tickets uygulaması üzerinden size ulaştırılacaktır. Bu uygulama hem Android hem de İOS platformlarında mevcuttur. Biletlerinizi uygulamaya yükleyerek, maçtan önce biletlerinizi saklayabilir ve yönetebilirsiniz.

Diğer spor haberleri için tıklayınız…