Kategoriler
Gündem

Samsun’da karantinalı önlem

Koronavirüs salgını devam ederken ülkemizde de gün geçtikçe önlemler sıklaşmaya devam ediyor.

İlk olarak Çin’de görülüp Dünya Sağlık Örgütü tarafından da pandemi olarak kabul edilen Koronavirüs salgını, Türkiye’de de görülmeye başlandığından beri tüm ülkede birçok önlem alındı.

Her gün düzenli olarak takibi yapılan Koronavirüs salgını için belediyeler de elbette ki önlemler almaya devam ediyor. Ülke genelinde resmi bir karantina veya sokağa sıkma yasağı olmasa da Samsun ilindeki mahallelerden biri Koronavirüs salgınının yarattığı tedbirler sebebi ile karantinaya alındı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre, Samsun şehrinin Vezirköprü ilçesinde yer alan bir mahalle, Kovid-19 yani Koronavirüs salgını tedbiri amaçlı olarak karantina altına alınmış durumda.

Söz konusu olan açıklama Samsun Valiliği tarafından yapılarak duyruldu. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar ile Samsun ilinin Vezirköprü ilçesinde yer alan Ovacık Mahallesi, karantinaya alındı.

Karantinanın ikinci bir emre kadar süreceği belirtiliyor. Yapılan açıklamada, istisnai durumlar haricinde sokağa çıkılmamasının ve tüm sağlık tedbirlerinin alınmasına karar verildiğinin altı çizildi.