Kategoriler
Emlak Haberleri

Samsun’da kentsel dönüşüm projeleri adına ilk konuşma yapıldı

Samsun’da kentsel dönüşüm projelerinin başlayacağı bilgisi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kent geneline yayılan konut sorunlarının çözüleceğini söyledi.

Samsun’da kentsel dönüşüm projeleri başlıyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Samsun Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşma yaptı. Burada pandemi dönemi sırasında sıkıntılara karşı yurttaşlara destek verdiklerini belirten Demir, ihtiyaç sahiplerinin taleplerinin karşılandığını belirtti.

Samsun’da konut sorunlarının baş gösterdiği ve bu durumun çözüme kavuşması adına kentsel dönüşüm projelerini başlatacaklarını bildiren Demir, kente yeni bir vizyon kazandıracağını söylüyor. Başkan: “Çevrenin korunduğu, şehrine göz bebeği gibi bakan, tertemiz, pırıl pırıl bir Samsun hedefleniyor. Kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte sorunların çözüme kavuşturulması beklenirken, şehrin insanını yaşarken mutlu edecek.” dedi. Aynı zamanda dışarıdan gelen gözlerin sürekli olarak kente bakmak için arkalarına döneceklerini söyleyen Demir, yeni bir vizyon hareketi başlattıklarını duyurdu.

Projeler için ihale tarihleri belirlendi

Kentsel dönüşüm amacıyla Canik’te 700 konutluk projenin ihalesi yapıldı. Önümüzdeki 24 Eylül’de Kıranköy’de 700 konut, 26 Eylül’de ise 700 konutun ihalesi gerçekleştirilecek. Son olarak, 28 Eylül’de Toybelen’de de bin 500 sanayi dükkanının inşası için yeni bir ihale daha açılacaktır. Yapılan bu girişimin kent genelindeki diğer kentsel dönüşüm projelerinin başlamasına ve yayılmasına yardımcı olacak. Şimdilerde Soğuksu ve Gaziosmanpaşa mahallelerinde çalışmalar devam ettirilmektedir. Otopark ve trafik problemleriyle ilgili çalışmaların devam ettiği, kamulaştırma ve ihale süreçlerinin tamamlanması için beklenildiği haberi verildi.

İçme suyu ve altyapı sorunları çözülecek

Samsun’da içme suyu ve altyapıda 17 ilçenin ve 950 mahallenin sorun yaşadığını bildiren Demir, 3 yıl içinde sorunların tamamen ortadan kaldırılacağını aktardı. 5 yıllık süreç boyunca yatırımların devam ettirileceği ve gelecek yıl için Terme, Asarcık, Salıpazarı, Yakakent, Alçam ve Kavak’taki altyapı sorunlarının tamamen yok olacağı söylendi. Listeye ek olarak, Havza’daki çalışmaların bitirilmesi için ufak adımların kaldığı görülüyor. 19 Mayıs ve Ladik ise bu süreçte neredeyse bitti. Altyapının yenilendiği ilçelerde ekiplerin çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir. Özellikle Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü bu çalışmaların merkezi halinde. 42 ekip ve tüm iş makinelerinin sahaya indiği süreç boyunca 24 saatte 6 bin ton yol temel malzemesi üretiliyor.

2022’de temel malzemenin hedef sayısı 2 milyon tona erişecek. Bu sene 1120 kilometre yol yapmayı planlayan belediye, 8 ay içerisinde 822 kilometrelik yolu tamamladı. Yıl sonuna kadar hedeflerde başarı elde etmeyi planlayan ekipler, gelecek 2 sene boyunca 2 bin 240 kilometre daha yol yapacak. Bu sayede içme suyu ve altyapı sorunu kent genelinde tamamen kaldırılmış olacaktır.

Konuşmasının son kısmında Demir, 100. Yıl Bulvarı üzerinde yeni düzenlemeler yapacaklarının haberini verdi. 20 kilometrelik güzergah üzerinde yeni bir vizyona kavuşturulacak olan kent, trafik sorunlarını da kökten çözmüş olacak. Dijital akıllı sistem ile desteklenen, optik okuyucu ve görüntüleme teknolojileriyle birleşen yenileme çalışmaları için 2021 ilk hedef. Aselsan ve Samsun’daki yetkililerin ortaklığının  sonucu olacak çalışmalar kente yeni bir çehre kazandıracaktır.

Benzer haberlere göz atmak için tıklayınız.