Kategoriler
Toki Haberleri

Şanlıurfa Eyyübiye Toki kura sonuçları belli oldu

İlk Evim İlk Evim projesi kapsamında satışa sunulan konutlarda başvuru süresi sona ermiştir. Başvuruların sona ermesinden sonra sıra hak sahipliği belirleme kuralarına gelmiştir. 250 bin toplu konut projelerinde kura çekilişleri 07 Kasım 2022 tarihi itibarı ile başlamıştır.  1.5 ay gibi kısa bir sürede 8 milyon civarında projedeki konutlara başvurular yapılmıştır. Yapılan başvuruların toplam 5 milyon 135 bin 324 tanesi ise geçerli olmuştur. Başvurular ise 31 Ekim 2022 tarihinde sona ermiştir. Bu kapsamda Şanlıurfa’da kura çekilişi için çalışmalara başlamıştır. Söz konusu toplu konut projesi Şanlıurfa İli, Eyyübiye İlçesi’nde yer almaktadır. Şanlıurfa Eyyübiye Toki kura sonuçları canlı yayın ile yapılan çekilişle belli olmuştur.

Kuralar ne zaman çekilecek?

Şanlıurfa Eyyübiye Toki Evleri projesi toplam 4 bin 250 adet meskenden meydana gelmektedir. 4 bin 250 adet konutun kura çekilişi ise 15 ve 16 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir. 15 Kasım 2022 tarihinde toplam 2 bin 650 adet konutun kura çekilişi gerçekleştirilmiştir. Ardından 16 Kasım 2022 tarihinde ise kalan 1.600 adet konutun kura çekilişi yapılmıştır. Bu kura çekilişi hak sahipliği belirleme kurasıdır.

81 ilde toplam 250 bin sosyal konut projesi kapsamında kuralar çekilmeye başlamıştır. Bu kapsamda Şanlıurfa İli, Eyyübiye İlçesi’nde yer alan toplu konut projesinde kuralar çekilmiştir. Ayrıca kura çekilişi ise 11 Nisan Kapalı Spor Salonu’nda yapılmıştır. Hak sahipliği kura çekilişi noter huzurunda canlı olarak  yapılmıştır. Hak Sahibi Belirleme Kurası noter huzurunda, ayrıca idare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilmiştir.

Şanlıurfa Eyyübiye Toplu konut projesinde 2+1 ve 3+1 tip meskenlere yer verilmektedir. Bu meskenlerin büyüklükleri ve fiyat bilgileri ise projenin ihalesi yapıldıktan sonra belli olacaktır. Ayrıca yapılan kura çekilişi sonucunda daire sahibi olan vatandaşlar da belli olmuştur. Hak sahibi olup sözleşme imzalayan vatandaşlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Şanlıurfa Eyyübiye Toki kura sonuçları

4 bin 250 adet meskenin kura çekilişi 15 ve 16 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Kura çekilişi saat 10:00’da canlı olarak TOKİ’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanmıştır. Daha sonra ise Şanlıurfa Harran Toki kura sonuçları için çekilişi yapılmaya başlanmıştır. Böylece Şanlıurfa’daki toplu konut projelerinin kura çekilişi tamamlanmıştır. Ayrıca Toplu konut projesi hak sahipliği belirleme kuraları ile ilgili detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…